Cum curgea mierea de la AVAS spre Gorghiu, Pop și Asociații

Senatorul Dan Șova a iscat o adevărată dezbatere în jurul co-președintelui PNL, Alina Gorghiu. Numele acesteia apare în referatul întocmit de procurori în cazul Șova, pentru firma de avocatură ”Gorghiu& Pop și asociații” a reprezentat Electrica, în relația cu Turceniul, reprezentat de firma de avocatură a lui Șova, scrie site-ul stiripesurse.ro.

Alina Gorghiu a replicat rapid și a spus că ea nu mai era în firma ”Gorghiu&Pop și asociații”, în momentul de care vorbește Dan Șova. Într-adevăr, Gorghiu nu mai făcea parte din respectiva firmă, așa cum arată și declarația de interese depusă la Camera Deputaților, pentru că între timp plecase consilier la AVAS, acolo unde șef mare era actualul senator și coleg de din PNL, Teodor Atanasiu.

Chiar dacă Alina Gorghiu s-a retras temporar din SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii (pentru că a revenit în a doua parte a lui 2010, conform declaraţiilor de interese depuse ulterior), cabinetul de avocatură a continuat să funcţioneze, iar Alina Gorghiu nu și-a uitat vechii colegi. Mai mult, SCA Gorghiu, Pop şi Asociaţii a primit contracte de la AVAS, instituţie la care Alina Gorghiu îndeplinea funcţia de consilier al preşedintelui.

stiripesurse.ro prezintă câteva din contractele din 2008 şi 2009 dintre Gorghiu, Pop şi Asociaţii cu AVAS:

Primul dintre ele este incheiat la 12.11.2008 si are o valoare de 25.000 euro plus TVA pentru a reprezenta AVAS in proces cu SC BIT SA in faza de apel. Interesant este ca acest contract a fost incheiat cand ea inca era consiliera presedintelui AVAS Atanasiu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.