Cum descrie regizorul Nae Caranfil viața în România

Viața în România ar putea fi catalogată ca o dramedie, spune regizorul Nae Caranfil.

„Filmul catastrofă nu e neapărat ceea ce ne obișnuim să ne imaginăm, avionul care se prăbușește prine munți, deși avem exemplul la îndemână, ci e un film care începe agreabil, domestic, cu oameni din diferite structuri sociale care se îmbarcă undeva pentru un voiaj, un voiaj cu multe obstacole, căderi în gol, dar care se termină cu bine. Eu sunt optimist, viața în România se va termina cu bine la un moment dat. Dar se va termina”, a declarat regizorul, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Dramedia este genul meu favorit și îmbină într-un mod foarte aproape de viața reală lucruri care sunt convenții, convenția comică cu cea dramatică. Convenția comică s-ar putea baza pe gag. România e plină de gaguri, oameni politici, fiecare din el e un gag în sine, cei puțini care nu sunt gaguri sunt cazuri dramatice”, a explicat Nae Caranfil.

Întrebat dacă râde mult atunci când se uită la „dramedie”, acesta a răspuns afirmativ.
„Nu ai ce să faci, deschizi televizorul și te apucă râsul. Îl închizi și te apucă plânsul”, a precizat Nae Caranfil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.