Cum încearcă delegaţia Canadei la NATO să-i înveţe geografie pe militarii ruşi

O hartă a Ucrainei şi a Rusiei în care cele două ţări sunt foarte clar delimitate, însoţită de explicaţia “Aceasta e Rusia, aceasta nu este Rusia” este mesajul delegaţiei Canadei la NATO pentru soldaţii rusi care se tot “rătăcesc” şi intră din greşeală pe teritoriul statului vecin, scrie BBC. “Geografia se poate învăţa”, se mai arată în mesajul postat pe Twitter de oficialii canadieni.

Este reacţia Canadei la explicaţia oficială a Federaţiei Ruse privind pătrunderea pe teritoriul Ucrainei, marţi, a peste zece paraşutişti ruşi. Moscova a explicat că aceştia au intrat “din greşeală” în Ucraina.

Twitt-ul oficialilor canadieni a fost retrimis de peste 16.000 de ori, însoţit de multe comentarii. “Acesta este poate cel mai agresiv act al Canadei începând din 1812”, arată cu umor unul dintre comentarii.

O problemă cel putin la fel de mare cum par a avea rusii au şi americanii. Un sondaj realizat de Washington Post în aprilie arăta caă doar 16% dintre respondenţi au localizat corect pe hartă Ucraina, iar peste o sută dintre cei 2.066 de respondenţi credeau că Ucraina este undeva prin apropierea Groenlandei sau chiar a Canadei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.