Cum interpretează Tăriceanu comportamentul lui Daniel Constantin

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a apreciat luni, referindu-se la comportamentul lui Daniel Constantin, celălalt copreședinte al formațiunii, că acesta forțează excluderea din partid.

Astfel, întrebat dacă prin pozițiile pe care Daniel Constantin le adoptă acesta riscă sau forțează să fie exclus din ALDE, Tăriceanu a spus: „Părerea mea e că, în momentul de faţă, asta încearcă”.

„Cred că, statutar, Delegația Permanentă nu o poate face (să îl excludă — n.r.), dar o poate face Congresul. Eu nu țin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declarațiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă numai de orgoliu”, a afirmat Tăriceanu.

În opinia acestuia, acțiunea în instanță anunțată prin care Daniel Constantin contestă validitatea Delegației Permanente de duminică demonstrează că acesta din urmă urmărește să blocheze deciziile în partid.

„Delegația de ieri (duminică — n.r.) a fost perfect validă, așa cum am menționat și ieri. Am făcut convocarea Delegației Permanente împreună, deci aceasta e cea mai bună dovadă că Delegația era validă din moment ce și domnul Constantin a fost de acord ca să fie convocată. În plus de aceasta, tot Delegația Permanentă, ca for statutar, a fost cea care a aprobat, de exemplu, și listele pentru nominalizarea colegilor noștri membri în Guvern, deci dânsul beneficiază de atributele statutare date de Delegația Permanentă pentru a fi membru în Guvern. Cum să o contești? Nu vedeți că este un nonsens?”, a susținut Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, Daniel Constantin ar fi preferat să se ajungă la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere în partid, şi nu să se organizeze Congres, pentru a câştiga un avantaj pe care „nu îl merită”.

„Nu i-am oferit nicio funcţie pentru că eu nu am în buzunar vreo funcţie. Această funcţie (de preşedinte executiv – n.r.), mi-a spus domnia sa că şi-o doreşte, e o diferenţă enormă. Şi o serie de funcţii de vicepreşedinţi pentru colegii domniei sale. Ar fi preferat să ajungem la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere, în care să câştige un avantaj pe care nu îl merită. Ceea ce vreau eu să facem, nu să stabilim la masa verde ce este domnul Constantin şi ce este altcineva, chiar dacă îşi doreşte această funcţie. Prefer să se facă Congres de alegeri, de sus până jos. Din acest motiv, dânsul fuge şi încearcă să amâne cât poate de mult Congresul, doar, doar vom ajunge la o înţelegere”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că nu va face niciun fel de înţelegere cu Daniel Constantin deoarece „s-a fript” o dată.

„Nu mai fac niciun fel de înţelegere cu domnul Constantin pentru că o dată mi-a fost de ajuns, m-am fript, la alegerile parlamentare cu listele. Dacă doreşte, facem în partid Congres, alegeri de sus până jos, cine se alege, adică cine primeşte un număr suficient de voturi ca să ocupe o funcţie, bine, cine nu, cu părere de rău, asta e”, a spus acesta.

Întrebat dacă Daniel Constantin mai are susţinere pentru funcţia de vicepremier din partea ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în momentul în care acesta va demara acţiuni în instanţă împotriva partidului, îşi va pune întrebarea „în mod serios” dacă susţinerea „mai are sens”.

Preşedintele Senatului a mai precizat luni, referitor la o cooptare în Guvern a UDMR în cazul în care Daniel Constantin şi Victor Ponta „se regrupează”, că s-a lăsat o uşă deschisă UDMR, iar discuţia poate fi reluată oricând, în cazul în care reprezentanţii Uniunii doresc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.