×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 10:57
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Scandalul din interiorul ALDE
Cum interpretează Tăriceanu comportamentul lui Daniel Constantin

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a apreciat luni, referindu-se la comportamentul lui Daniel Constantin, celălalt copreședinte al formațiunii, că acesta forțează excluderea din partid.

Astfel, întrebat dacă prin pozițiile pe care Daniel Constantin le adoptă acesta riscă sau forțează să fie exclus din ALDE, Tăriceanu a spus: "Părerea mea e că, în momentul de faţă, asta încearcă”.

"Cred că, statutar, Delegația Permanentă nu o poate face (să îl excludă — n.r.), dar o poate face Congresul. Eu nu țin cu tot dinadinsul să ajungem în stadiul acesta, însă declarațiile politice pe care le face mă pun serios pe gânduri, pentru că ceea ce observ este că nu e o problemă numai de orgoliu", a afirmat Tăriceanu.

În opinia acestuia, acțiunea în instanță anunțată prin care Daniel Constantin contestă validitatea Delegației Permanente de duminică demonstrează că acesta din urmă urmărește să blocheze deciziile în partid.

"Delegația de ieri (duminică — n.r.) a fost perfect validă, așa cum am menționat și ieri. Am făcut convocarea Delegației Permanente împreună, deci aceasta e cea mai bună dovadă că Delegația era validă din moment ce și domnul Constantin a fost de acord ca să fie convocată. În plus de aceasta, tot Delegația Permanentă, ca for statutar, a fost cea care a aprobat, de exemplu, și listele pentru nominalizarea colegilor noștri membri în Guvern, deci dânsul beneficiază de atributele statutare date de Delegația Permanentă pentru a fi membru în Guvern. Cum să o contești? Nu vedeți că este un nonsens?", a susținut Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, Daniel Constantin ar fi preferat să se ajungă la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere în partid, şi nu să se organizeze Congres, pentru a câştiga un avantaj pe care "nu îl merită".

„Nu i-am oferit nicio funcţie pentru că eu nu am în buzunar vreo funcţie. Această funcţie (de preşedinte executiv – n.r.), mi-a spus domnia sa că şi-o doreşte, e o diferenţă enormă. Şi o serie de funcţii de vicepreşedinţi pentru colegii domniei sale. Ar fi preferat să ajungem la o înţelegere cu privire la repartizarea poziţiilor de conducere, în care să câştige un avantaj pe care nu îl merită. Ceea ce vreau eu să facem, nu să stabilim la masa verde ce este domnul Constantin şi ce este altcineva, chiar dacă îşi doreşte această funcţie. Prefer să se facă Congres de alegeri, de sus până jos. Din acest motiv, dânsul fuge şi încearcă să amâne cât poate de mult Congresul, doar, doar vom ajunge la o înţelegere”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a ţinut să precizeze că nu va face niciun fel de înţelegere cu Daniel Constantin deoarece „s-a fript” o dată.

„Nu mai fac niciun fel de înţelegere cu domnul Constantin pentru că o dată mi-a fost de ajuns, m-am fript, la alegerile parlamentare cu listele. Dacă doreşte, facem în partid Congres, alegeri de sus până jos, cine se alege, adică cine primeşte un număr suficient de voturi ca să ocupe o funcţie, bine, cine nu, cu părere de rău, asta e”, a spus acesta.

Întrebat dacă Daniel Constantin mai are susţinere pentru funcţia de vicepremier din partea ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în momentul în care acesta va demara acţiuni în instanţă împotriva partidului, îşi va pune întrebarea „în mod serios” dacă susţinerea „mai are sens”.

Preşedintele Senatului a mai precizat luni, referitor la o cooptare în Guvern a UDMR în cazul în care Daniel Constantin şi Victor Ponta „se regrupează”, că s-a lăsat o uşă deschisă UDMR, iar discuţia poate fi reluată oricând, în cazul în care reprezentanţii Uniunii doresc.

Ioana RaduPublicat Luni, 20 martie 2017
2186
 | 11
 | 11
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
ana
0
DANIELEEEEEEEEEEEEEEEE PLEACAAAAAAAAA PINA NU ESTE PREA TARZIUUUUUUUUUUUUUU
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANUL
+7
DANIEL C TIN UN COPIL NETERMINAT CU GURA MARE
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Gmbplay @ SOBOLANUL
+3
Daca afirmai asta înainte era binișor.La fel si cu ponta dotore.
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Constantin coordonat cu Ponta
+7
Nu e interesant ca Constantin ( :) e coordonat cu Ponta? Sa faca amandoi scandal in partidele lor din coalitia de guvernare in acelasi timp? Nu miroase a ordin pe unitate? De Ponta stiam ca... e. Acu sa-l trecem si pe Constantin pe lista de... sa le spunem nefrecventabili.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Moftangiu
+12
Probabil este o strategie prin care sa anihileze ALDE plimbandul prin procese care nu se mai termina , cum a facut si Aurelian Pavelescu cu PNTcd-ul .
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-9
Fratilor astia au pretentia sa conduca Romania. O conduc nu de acum ci de multisor. Astia au fost in cirdasie cu Voiculescu, cu Ponta. Constantin asta a fost bun pentru toti atit cit au "cistigat" algerile dupa care sforariile secu au intrat in functiune. Romanii nu au locuri de munca trebuind sa plece si sa se umileasca in afara tarii si astia se ocupa de sforarii. In 27 de ani de ce au fost in stare? DOAR DE DEMAGOGIE. Tericeanu desfiinteaza si ALDE si cind se apropie alegerile isi formeaza alta mafie pentru prostii de romanii.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
??????
-13
Cum considerați că va evolua Brexitul tăricenist și cel băsist din politică autohtonă și cu ce "costuri" pentru cele două "curente politice" situate pe axa București-Londra ? Considerați că "Aliața Pensionarilor din Senat Tăriceanu-Båsescu" va fi capabilă în a negogpcia un astfel de "Brexit autohton" ?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+15
il grabeste veve: hai fraiere, facem un partid nou si-o sa fie bine, ai vazut cum l-am facut pe crin...
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
radu
+13
Tariceanu a facut o mare greseala fuzionand cu micul securist.Nu avea nevoie de Constantin si nici de cei cativa oameni de langa el!De fapt, ALDE nu exista, e doar imaginea lui Tariceanu.Nici Chitoiu si gasca nu sunt mai de soi, dar e clar ca Daniel Constantin face jocul sistemului...
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
unu @ radu
+11
si tariceanu e tot un mic impostor cu care dragnea n-ar fi trebuit sa se alieze
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Norr @ radu
+9
nu intra in parlament fara "micul securist"
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017