Cum își mai apără Băsescu moșia de la Nana

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat sâmbătă, după decizia Tribunalului Călărași de a menține sechestru pe moșia de la Nana, spunând că familiile din acea comună care au și ele terenurile sechestrate „suportă consecinţele unor acţiuni politice” îndreptate împotriva lui.

„Imi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010.
Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea”, a scris Băsescu într-un mesaj postat pe Facebook.

Băsescu nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire a acelor terenuri să fi existat ilegalităţi, însă spune că spera ca „astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş”.

„Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?”, întreabă Băsescu în mesajul său.

Procurorii de la Parchetul General anchetează de aproape un an retrocedările de terenuri de la Nana. În vara anului trecut, procurorii Parchetului General anunţau că au început urmărirea penală în dosarul Nana faţă de şapte membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, ei fiind acuzaţi de 135 de fapte privind terenuri retrocedate ilegal mai multor persoane.

Recent anchetatorii au pus sechestru pe mai multe terenuri, printre care și cel al Ioanei Băsescu. Fiica fostului președinte nu este însă învinuită în acest dosar.

Joi, Tribunalul Călăraşi a respins contestaţia depusă de Ioana Băsescu împotriva măsurii asiguratorii dispuse de procurori asupra terenului din comuna Nana, despre care anchetatorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal.

”Respinge contestația formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva ordonanței nr. 236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la 16 februarie 2015 în dosarul 236/P/2014. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluția dată de Tribunalul Călărași.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.