Cum justifică secretarul de Stat american suspendarea zborurilor către Israel

Interdicția impusă companiilor aeriene americane de a zbura spre sau din Israel este pur și simplu decisă din motive de securitate, i-a declarat marți secretarul de stat american John Kerry primului ministru israelian Benjamin Netanyahu, informează AFP, citată de Agerpres.

Kerry, aflat la Cairo pentru a încerca să obțină o încetare a focului în Fâșia Gaza, i-a precizat prin telefon lui Netanyahu că Statele Unite vor decide dacă vor menține sau nu această interdicție în termen de 24 de ore, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki.

Această decizie „a fost luată pentru a proteja cetățenii americani și companiile americane”, a adăugat ea. Statele Unite au luat în considerare numai „siguranța cetățenilor noștri”, a insistat ea.

Anterior în aceeași zi, un alt purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Marie Harf, a negat că interdicția este o modalitate de a împinge Israelul să accepte o încetare a focului în Fâșia Gaza.

Agenția federală a aviației (FAA) „continuă să urmărească și să evalueze situația și va oferi instrucțiuni actualizate în termen de 24 de ore” de la intrarea în vigoare a interdicției, a declarat dna Psaki la Cairo.

FAA a interzis companiilor aeriene americane să zboare spre și de la aeroportul internațional Ben Gurion din Tel Aviv, după ce o rachetă a căzut în apropiere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.