Cum le răspunde Iohannis lui Tăriceanu și Băsescu

Președintele Klaus Iohannis afirmă – după ce Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să verifice afirmațiile făcute de Traian Băsescu potrivit căruia țara s-a transformat în stat mafiot – că „în România, statul de drept este funcțional, iar declarațiile unor persoane puse sub învinuire sau trimise în judecată care pun sub semnul întrebării ori contestă acest lucru sunt lipsite de credibilitate”.

„Sunt încrezător în ceea ce fac instituțiile statului și, alături de întreaga opinie publică, așteptăm efectele pozitive ale activității acestora. În același timp, etichete de tip „stat mafiot” pot afecta imaginea României în lume, pot conduce la decredibilizarea unor instituții și, nu în ultimul rând, dovedesc incapacitatea unor persoane care dețin sau au deținut funcții publice importante în statul român să-și asume rolul pentru care au fost numite sau alese”, mai spune Iohannis, într-un raspuns la o cerere a presei.

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu i-au cerut vineri președintelui Klaus Iohannis să verifice dacă Traian Băsescu a spus adevărul când a afirmat, potrivit acestuia, că „România s-a transformat într-un stat mafiot în care DNA și SRI au acaparat și exercită puterea într-un mod nelegitim”.

În opinia lui Tăriceanu, în cazul în care se demonstrează că Traian Băsescu a spus adevărul, Iohannis va trebui să-și asume responsabilitatea demiterii șefilor DNA și SRI, „pentru a readuce România la normalitate, o Românie în care drepturile cetățenilor și libertățile lor nu sunt la discreția procurorului-șef al DNA, Laura Kovesi, și a adjunctului SRI, Florian Coldea”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.