Cum o sfeclesc și liberalii când este vorba de oameni și fapte?

Încercarea liberalilor de a-l numi pe Claudiu Săftoiu la conducerea TVR este una dintre situaţiile care ne arată că între discursurile bine ticluite ale lui Crin Antonescu şi ce fac liberalii când ajung să decidă este o diferenţă cel puţin semnificativă. Şi, uneori, enormă. De ce spun asta? Pentru că atunci când a fost vorba despre un alt rateu al serviciilor secrete, peneliştii au fost, pe bună dreptate, foc şi pară cu Mihai Răzvan Ungureanu. Acum, când e vorba să preia şi ei o instituţie publică de mare importanţă, adică TVR, salutare. E bun şi Claudiu Săftoiu! A şi făcut o haltă pe la PNL, aşa că merge. Mai trebuie spus că liberalii au făcut o spectaculoasă şi asurzitoare gură pe seama navetismului politic, Crin Antonescu a lustruit cuvinte şi a şlefuit discursuri pe acest subiect, dar când a fost de primit lepre, dalmaţieni şi zilieri politici, i-a primit pe toţi cu aerul de haltă generoasă. Cine n-are unde dormi şi pe unde să mai facă o carieră, dacă foloseşte PNL-ului, mai ales în situaţii cu picior de lemn, să trăiască şi înflorească. E de-al nostru şi să-i dăm o şansă! Când e vorba despre PDL-ştii lui Boc şi Băsescu, atac la competenţă. Când este vorba despre liberalii de cârpeală, despre poame sau despre alţii săraci cu duhul, salutare, taică, şi noroc! Merge şi o proteză! Povestea numirii preşedintelui TVR ne trimite la bâlbâielile de acest fel. Adică la improvizaţii. Întâi de toate, a fost vorba despre desemnarea lui Radu Călin Cristea. Omul a fost chemat să joace rolul unui om al PNL desemnat la conducerea TVR. Mai apoi ziaristul a fost redus la condiţia unei plombe de ocazie. S-au mai scărpinat Crin Antonescu şi familia liberală şi au ajuns la concluzia că blândul R.C. Cristea este departe de ce visează partidul. Şi atunci unul cu idei politice a întrebat, Săftoiu n-o fi bun? Care or fi fost calităţile care l-au ridicat în ochii lui Crin Antonescu şi ai liberalilor pe fostul om de casă (cu nevastă cu tot) al lui Traian Băsescu? Că îl urăşte pe Traian Băsescu pentru că l-a dat afară? Pentru că are de plătit o poliţă în numele fostei sale soţii? Că ştie meserie? Că este un bun manager? Că dă bine pe micul ecran? Toate aceste întrebări stârnesc râsul. E de mirare cum Crin Antonescu va fi avut alte răspunsuri decât cele de bun-simţ şi va fi decis o desemnare care ne arată mai degrabă felul în care gândeşte Domnia Sa. Dacă nu cumva, şi oamenii pe care contează. Oricum, faptul că a trimis pentru conducerea TVR un fost cândva jurnalist ştampilat nefericit şi de politică, şi de serviciile secrete ne arată că la PNL se vorbeşte frumos doar la tele, dar când e vorba de luat decizii, merge ca la Ploieşti. Adică exact ca la blestemaţii de care încă nu am scăpat de-a binelea.

Şi încă un lucru. Ocuparea locurilor cuvenite PDL în Consiliul de Administraţie al TVR este un soi de mârlănie politică. E drept că USL-ul a fost tratat aproape la fel de oamenii regimului Băsescu atunci când au fost făcute delegările pentru diverse instituţii. Dar o atitudine nedemocratică, un abuz nu se combate cu alt abuz şi cu o altă exagerare. Fac parte dintre cei care au convingerea că mulţi dintre liderii PDL trebuie cercetaţi şi că unii au chiar loc rezervat după gratii. Dar PDL-ul are locul său şi în CA al TVR şi acesta nu poate fi luat doar cu argumentul că ”şi ei ne-au făcut-o nouă”. Dacă ar fi să acceptăm acest abuz înseamnă că ne pregătim să-l înlocuim pe genialul Traian Băsescu cu multilateralul Crin Antonescu, între cei doi nefiind decât o diferenţă de păr. Adică de-o chelie! Plus două vorbe puse meşteşugit lângă un verb şi rostite cu ochii ţintă în camera de luat vederi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.