Cum poţi face şi morţii să voteze

Au reapărut pe listele secţiilor de votare străzi pe care nu credeam a le mai vedea vreodată. Octombrie Roşu, I.V. Lenin, Griviţa Roşie ş.a. Mă întreb dacă o să apară pe listele de alegători şi CNP-urile acelora care s-au mutat definitiv în locul de odihnă veşnică. Şi iar mă-ntreb şi mă mir cât de josnică poate fi politica, în special politruci.

Drept urmare a politicii de partid şi stat, sub îndrumarea înţeleaptă şi directă a tovarăşului… Na, că mi s-a stricat tastatura, scrie de zici că-i setată să trimit un articol la „Scânteia” ori „Drumul Socialismului”, o fi de la articolele înălţătoare trimise pe toate canalele puterii roşii? Mai ştii?

Nu sunt un melancolic comunist, nu am scris niciodată în perioada dinaintea lui ’90, ce m-o fi apucat acu’? Vreo repetiţie la ce va trebui să scriu după alegerile din noiembrie anul acesta, frica că voi fi nevoit să scriu doar dacă am CARNETUL ROŞU DE PARTID?

Dacă ultra cunoscutele metode de fraudare a alegerilor:

Procesul-verbal, ştampila din palma, suveica sau lanţul uman în care se votează în exteriorul secţiei, traseismul sau plimbarea la vot, urna mobilă schimbată, votarea abuzivă în numele celor care au absentat, votul dat celor vii de cei ce au domiciliu stabil pentru totdeauna în cimitir, anularea voturilor unui contracandidat, mita electorală, bruma de bani sau mai ştiu eu ce găleţi, cârnaţi, mici şi alte produse date unei categorii sociale ţinute sub nivelul sărăciei tocmai pentru acest scop, mituirea întregii comisii electorale sau doar a unor membri, lista ce de regula se dă preotului care oricum spune în biserică cu cine trebuie votat. Contra a 20-50 de lei, oamenii sunt puşi să jure cu mâna pe Biblie că vor vota aşa cum trebuie. Şi pot continua încă multe, prea multe rânduri, ceea ce arată ingeniozitatea furtului la urne, care, în opinia mea, ar trebui taxat la fel ca trădarea şi subminarea economiei naţionale!

Sunt arhicunoscute, dar nu am văzut mare tam-tam despre cei prinşi şi arestaţi din aceste cauze. Ei bine, inovativa putere încearcă să mascheze cât mai bine aceste nereguli ce vor a se ascunde sub pretextul greşeli. Concret, se poate citi în fotografia de sus.

Venită din amintirea vremurilor bune, înseninate prin îndoctrinare şi tâmpire a unei noi generaţii, clasa politrucă vrea rememorarea zilelor în care secretarii de partid o duceau bine; astfel că încet, încet, fac ca în mentalul comun să se aşeze bine grija partidului-stat faţă de cetăţeanul-număr, tâmpit-votant. Numai astfel pot pricepe cum de Nadejda Krupskaia a redevenit prezentă pe lista străzilor ce compun secţia de votare nr. 138 din Orăştie. Şi nu o singură dată menţionată, ci bine mersi de două ori.

Cine este Nadejda Krupskaia, cea care a dat în perioada dictaturii roşii numele unor străzi prin toată lumea comunistă? De ce îmi este teamă de monştrii tipului trecut:

Nadejda Krupskaia (1869 – 1939) a fost o revoluţionară marxistă din Rusia. Ea s-a căsătorit cu liderul bolşevicilor, Vladimir Ilici Lenin, în 1898. A fost membră a facţiunii bolşevice a Partidului Social Democrat al Muncii din Rusia încă de la început.

(sursa: wikipedia.)

Aud din ce în ce mai des că pe vremea comunismului era mai bine. Aveai o casă, un serviciu, făceai o şcoală… Da, dar mâncai creveţi cu hamsii sau amandine cu Brifcor, curent şi apă caldă aveai când voia partidul iar dacă deschideai gura aveau ei grijă să ţi-o umple cu bastoane sau cu o lopată de pământ la Canal. Da, era bine, mirific aş putea spune… Dar lumea uită şi se uită. Uită cum stăteau căscaţi toţi pe ei când spuneau un banc cu Bulă şi tremurau când auzeau bătăi în uşă. Uită cum se stătea la cozi interminabile pentru un kil de lapte sau trei ouă.

Atunci nu era o clasă exploatatoare, ci muncitorii erau bază. Era cum nu, pe naiba… Era şi atunci o clasă exploatatoare, atât că atunci nu se afişa nimeni. Era doar senzaţia că toţi suntem la fel şi atât. Chefurile se făceau cu uşile închise şi cu ciocul mic, nu cu elicoptere deasupra să vadă tot poporul cum se distrează unii când ei îngheaţă în case.

Prin urmare, e mare lucru dacă se lasă cu o fraudare faină la vot şi nu revine comunismul în curând. Părerea mea, pe care nu pot să nu o spun şi să nu o scriu astăzi din România, mâine poate din alte ţări!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Orghici 114 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.