Cum rezolvă Grindeanu problema „abuzului în serviciu”

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că Guvernul așteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind abuzul în serviciu, după care va fi elaborat proiectul de lege de modificare a codurilor penale, excluzând varianta unei ordonanțe de urgență.

Întrebat dacă Guvernul își va asuma printr-o ordonanță stabilirea unui prag în cazul abuzului în serviciu sau va iniția un proiect de lege pe care îl va trimite Parlamentului spre dezbatere și adoptare, Sorin Grindeanu a răspuns: „Lucrurile sunt cât se poate de clare, nu o să intru pe conținut pentru că nu e treaba mea. În schimb, repet, ceea ce v-am spus și vă spun de foarte mult timp — acest proiect de lege, nu ordonanță, nu altceva, acest proiect de lege care va primi avizul Guvernului trebuie să se refere strict la deciziile Curții Constituționale, despre asta cred că v-am mai vorbit, am mai spus și cred că în forma aceasta va fi”.

Premierul a precizat că a avut o discuție pe acest subiect cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, după decizia de marți a Curții Constituționale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.