Cum s-au descurcat cadrele didactice la examenul de titularizare

Ministerul Educației a anunțat miercuri rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare, înainte de contestații.

Conform sursei citate, rata notelor peste 7 sau egale cu 7 înainte de depunerea contestațiilor este de 44,43%, în creștere cu aproape 7 procente față de anul trecut, când a fost 37,55%.

Un număr de 83 de candidați (0,41%) au obținut nota 10, 8.858 de candidați (44,01%) au obținut note între 7 și 9,99, iar 6.971 de candidați (34,64%) — note între 5 și 6,99. Alți 4.213 participanți (20,93%) s-au situat pe segmentul de note cuprins între 1 și 4,99. Din promoția curentă, 41,82% de candidați au obținut note peste 7, iar 35,54%, note între 5 și 6,99. Cel mai ridicat procent de note peste 7 sau egale cu 7 s-a înregistrat în județul Harghita (58,06%), iar cel mai scăzut, în județul Călărași (21,14%).

La proba scrisă a concursului s-au prezentat 22.866 de candidați. 2.630 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă, iar lucrările a 11 candidați au fost anulate la centrele de concurs din motive legate de nerespectarea metodologiei, mai arată ministerul.

Contestațiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor școlare județene în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, respectiv joi, 28 iulie până la ora 15.00. Rezultatele finale se publică la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul http://titularizare.edu.ro în data de 3 august. Repartizarea candidaților pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 și 9 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială în profilul postului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.