Cum să „descifrezi” ridurile

Nimeni nu scapă de riduri, la un moment dat în viață. Se spune că unele sunt de expresie sau ca semn al înțelepciunii, iar altele pur și simplu marchează trecerea neiertătoare a anilor.

Înainte însă de a ne întrista, ar fi bine să citim sfaturile Emmei Hobson, manager al Institutului Internațional de Dermatologie, și ale nutriționistului Fiona Tuck, care ne învață ce înseamnă fiecare rid și cum poate fi corectat.

Riduri orizontale pe frunte

Este posibil să nu ne dăm seama, dar aceste riduri ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă cu vezica biliară sau cu stomacul. „Partea superioară a frunții este asociată cu vezica urinară, astfel că liniile formate pot indica un stres al rinichilor, fiind vorba de o vulnerabilitate sau chiar de o infecție“, explică Hobson. „Partea inferioară a frunții este legată de stomac, iar ridurile ar putea să indice o indigestie, hiperaciditate și, în cazuri extreme, ulcer“. Primul pas recomandat de Hobson este să evităm să mâncăm după ora 8 seara. „Să nu încărcăm stomacul cu alimente care sunt greu de digerat“, explică aceasta. Totodată, „trebuie să bem apă multă și să golim vezica urinară cât mai des“.

Riduri în jurul gurii și în bărbie

„Zona gurii și a bărbiei este asociată sistemului reproductiv și colonului“, spune Tuck. „Liniile adânci din zona gurii și din bărbie pot indica o problemă a colonului (cum ar fi sindromul colonului iritabil sau constipație). Hobson susține că ridurile de pe buza superioară au legătură cu organele reproductive. „La femei, apar mai devreme ridurile din jurul gurii, pentru că au legătură cu menopauza, când organele reproductive nu-și mai îndeplinesc funcția.“ Hobson ne sfătuiește să curățăm în mod regulat pielea cu produse de exfoliere. Apoi, ar fi bine să folosim un extract de alge marine roșii și un ser cu peptide pentru a întinde pielea. Și, evident, se recomandă și renunțarea la fumat.

Riduri în jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor, spune Hobson, este prima zonă a feței care îmbătrânește în mod natural. Totuși, continuă ea, ochii sunt organele surori ale ficatului. „Ficatul este responsabil de curățarea sângelui și eliminarea toxinelor, așa că o dietă prelungită bogată în toxine poate contribui la formarea ridurilor în jurul ochilor.“ Ochii sunt considerați în strânsă legătură și cu inima, care este responsabilă de buna circulație a sângelui în organism. În afară de ficat și inimă, Tuck spune că ochii umflați și pungile de sub ochi pot însemna deficiențe nutriționale, inclusiv lipsa acizilor grași Omega-3, tulburări ale rinichilor și, uneori, tensiune mare. „Trebuie să folosim o cremă cu vitamina A în jurul ochilor și ar fi bine să îi ferim de soare.“ Tuck spune că „modul în care dormim, în care ne folosim mușchii feței, ceea ce mâncăm și ceea ce nu mâncăm, toate acestea pot juca un rol în felul în care se formează ridurile“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.