Cum să explici poporului tău pe Facebook de ce te plimbi prea mult prin străinătate?

Am citit de mai multe ori mesajul de pe Facebook al preşedintelui Iohannis şi încă mai cred că hackerii i-au spart contul şi au vrut să-şi bată joc de el! În caz contrar ar trebui să-mi cenzurez limbajul, astfel încît să nu dau în altele. Cum să-mi imaginez eu că un preşedinte de stat poate să facă o astfel de gafă prostească?

Faptul că Iohannis a simţit nevoia să dea explicaţii despre desele sale vizite în străinătate înseamnă că au ajuns la dumnealui mesajele de nemulţumire ale oamenilor, care au înţeles cît de sterile au fost toate vizitele sale, în care există o singură realizare certă: prezenţa soţiei sale, Carmen, ca adevărată promotoare a designerilor vestimentari!

Dar, cu nişte consilieri precum acest piţigăiat Dan Mihalache, de profesie traseist politic, cum ar putea fi altfel preşedintele ţării? Cînd în administraţia prezidenţială este un bîlbîit ca Dudu Ionescu, la ce naiba să ne aşteptăm din partea Preşedinţiei, în afara acestor gafe?

Peste toate aceste nebunii prezidenţiale, îţi faci cruce cînd vezi că ditamai preşedintele scrie pe Facebook (!!!) despre vizitele sale! În locul unei conferinţe de presă după fiecare vizită în străinătate, în care să arate care sînt rezultatele acelor deplasări şi să răspundă la toate întrebările venite din partea presei, Iohannis a găsit de cuviinţă să scrie pe Facebook cîteva rînduri în bătaie de joc. Ia, citiţi şi minunaţi-vă: „Cred că un stat puternic nu este unul izolat, ci unul care se bucură de respectul și încrederea partenerilor, ai cărui reprezentanți comunică și discută permanent cu omologii lor pentru a construi proiecte comune. Am avut privilegiul ca în aceste prime luni de mandat să îi reprezint pe concetățenii mei, din țară și din afara granițelor, în discuțiile cu președinții Franței, Poloniei, Austriei, Italiei, Portugaliei, cu cancelarul Germaniei, cu prim-ministrul Spaniei, cu cel al Marii Britanii și nu numai. Voi continua să am asemenea întrevederi și cu alți lideri din întreaga lume, pentru că vreau ca România să fie percepută pretutindeni pe măsura potențialului său ca stat și pe măsura ambițiilor noastre ca națiune”!

Atîta tot merită poporul care-i suportă deplasările de cîteva milioane de euro pe an, suplimentate acum şi la ultima rectificare bugetară! Nimic despre „proiectele comune” construite cu „omologii” săi, despre cîştigul României de pe urma acestor vizite!

Klaus Iohannis scrie că „ne reprezintă” în străinătate, de parcă, în sărăcia noastră lucie în care trăim, de reprezentare aveam nevoie. Să mă scuze domnul Iohannis dacă se aştepta la vreo osana după acest mesaj pe Facebook, dar, dacă aş fi corect pînă la capăt, ar trebui să sun la 112, căci, dacă nu este doar o bătaie de joc la adresa noastră, atunci lucrurile nu mai ţin de simplele noastre păreri.

Ce să reprezinte în străinătate domnul Iohannis, din moment ce aici, în ţară, habar nu are ce se întîmplă? În loc să bată ţara în lung şi-n lat, să vadă că satele s-au întors în Evul Mediu, că sute de mii de copii nu se pot duce la şcoală pentru că multe şcoli nu mai există, să vadă cum se tratează oamenii bolnavi în provincie, Iohannis îşi înţoleşte la maximum soţia şi o prezintă „omologilor” săi! În loc să facă vizite prin ţară, să vadă care sînt problemele reale cu care se confruntă puţinele întreprinderi care au mai rămas, astfel încît să-l tragă de mînecă şi pe Victor Ponta să rezolve problemele, Iohannis vrea să ne reprezinte! Oare ce le-o spune pe acolo, pe unde-şi plimbă soţia? Le citeşte „omologilor” săi din Cantemir, le recită din Eminescu sau le prezintă sistemul filosofic al lui Blaga? Ce naiba să le spună despre ţara pe care o conduce, din moment ce nu cunoaşte problemele cu care aceasta se confruntă?

Dar Klaus Iohannis vrea să continue să se plimbe în continuare, căci, scrie dumnealui pe Facebook, „vreau ca România să fie percepută pretutindeni pe măsura potențialului său ca stat și pe măsura ambițiilor noastre ca națiune”! Care este potenţialul, din moment ce chiar dumnealui a respins Codul fiscal pe motiv că nu are încredere că în perioada următoare vom mai putea plăti pensiile şi salariile? Cum să prezinte dumnealui „potenţialul”, cînd nu ştie care este acest potenţial?

Iohannis nu înţelege că, în acest fel, foarte curînd se va duce pe tobogan şi, aşa cum spunea Eminescu, în acel moment nimic nu te mai opreşte pînă în fundul prăpastiei! Am citit cu interes comentariile de la textuleţul lui Iohannis de pe Facebook, încercînd să separ mesajele postacilor profesionişti ai partidelor, uşor de recunoscut de altfel. Iată cîteva dintre acestea, preluate cu copy paste, aşa cum au fost redactate de semnatari:

Gabriel Dumitru Suntem 300 de persoane din Pitesti disponibilizate de la SC Olchim SA , de 2 ani asteptam sa ne revina salarile compesatorii conform contractului colectiv de munca , care se regasesc la finante , in fisele de pensie privata , inregistrate le casa de pensie … Suntem fara locuri de munca , executati de OMV Petrom , dati afara din casa , cu copii care au nevoie de ajutorul nostru , bolnavi lucrand in mediu toxic , in ce tara traim .. Va rugam , sunteti dumnezeul nostru ajutatine sa ne luam dupa 2 ani ce ne revine dupa 25 de ani munciti in grupa 1 care nu este luata in calcul …Sunteti dumnezeul nostru va rugam ajutatine , toti ne mint , faceti o minune si intorcetiva privirea catre noi si ajutatine . Dumnazeu sa fie alaturi de familia dumneavroasta . Doamne ajuta . Multumesc .

Român În Țara Mea Domnu’ Iohannis, pe unde te duci, ne faci si te faci de ras, pentru ca te duci si reprezinti singura tara cu un prim ministru urmarit penal, care a numit 13 ministri ajunsi in puscarie sau in drum spre ea! Sa nu uiti asta, ca nici noi nu uitam!

Alo Alo Romania nu este un stat civilizat in prezent datorita nivelului foarte scazut de trai si in special datorita guvernantilor de la presedinte incepand pana la ultimul parlamentar. Bunul simt va obliga Domnule Presedinte sa incetati alergatul prin lume pentru un mare NIMIC … ca sa ma exprim decent. exista telefon, fax, internet, intalniri la Consiliul Europei si oricum cred ca esti ultimul om din lume care ar putea spune ceva. Eventual doar despre vila-naveta spatiala pe care ti-o construiesti sau salariul aberant, desantat, penibil , nesimtit pe care ti l-ai tras in buzunar , in timp ce cei care gandesc si muncesc cu adevarat traiesc mizer . Daca madam doreste plimbari te rog sa i le achiti din buzunarul propriu , ca eu asa fac cu Doamna mea, care este o ADEVARATA DOAMNA …

Leo Leoo Mai plimbativa și scrieți ce-ați vizitat ca noi nu știm cei civilizația și trai decent….poporu va ales să o faceți pe ghidu mai rămâne să ne trimiteți ilustrate cu mos craciun la iarna din polu nord ca nui de sezon acum an rest țara merge bine și toți ași fac treabă după cum va plimbați dv….Haotic fără rost.

Johanes Macsimilian În ROMÂNIA este tot mai rău şi mai greu !!! Oameni de rând suferă! Voi politicenii nici nu vă pasă,vă asiguraţi cu salare decente,pensii nesimţite,vă petreceţi vacanţele în lux ! Dar nu prea meritaţi !!!

Dumitru Vultur „pentru a construi proiecte comune.” În beneficiul cui? Cu cât au crescut exporturile după atâtea discuții? Când o să fim și noi cetățeni europeni egali în drepturi cu ceilalți cetățeni europeni (mă refer exact la veniturile salariale)? Deocamdată suntem o sursă ieftină de resurse naturale și umane pentru mai marii Europei. Dă-ne o dată aproximativă pentru când se va schimba aceasta. Te-am votat. Lupți pentru mai binele României și al românilor?

Verdes Dorin Face-ti cunoscut rezultatele concrete a acestor vizite,pentru ca altfel sunt plimbari si doar plimbari,pentru a vedea lumea…Cred ca daca spune-ti si ce a castigat ROMANIA din aceste vizite ,vor inceta sa spuna ca va plimbati cu familia……Proiecte comune CARE???????

Durbacă Bârjac Alina Foarte bine faci. Sa iti lasi nevasta acasa. Ne-am saturat de ea. Si sa pui mana sa faci ceva pentru TARA CARE TE-A ALES! Drumuri, spitale, locuinte pentru copiii care la 18 ani paresesc centrele. Ooooooooo cate nu ai de facut. Deci …… hai la treaba.

Iosif Paulet Vorbe si iar vorbe! Respectam intentiile d-voastra bune ,dar nu s-a trecut deloc la treaba; nu s-a inceput realizarea acelui lucru bine facut,cum ne spunea-ti ,atat de frumos ,in campanie!Nu vreau sa va critic,dar nu uitati un singur lucru:ne-am pus Speranta in Dumnezeu ,cand v-am ales!Asa ca sa nu va bateti joc si sa va implicati full time in aducerea tarii acolo unde-I este locul!Sper,din suflet,sa nu intrati in categoria chohortei de politicieni care s-au nascut si vor muri absolut in lumea asta!

Dan Huiban Te-am votat ca presedinte dar se pare ca m-am inselat ,ai aprobat pensii de 4000 lei pentru hotii di parlament dar tu ai putea trai cu o pensie de invaliditate de 400 lei pe luna cu doi copii minori?????????????????, astept un raspuns.

Irina Moldovan Eu regret profund ca l-am votat. D-le presedinte, eu nu v-am votat ca sa vad cum va lafaiti in lux, cheltuind banul public fara masura. Intr-o tara, unde poporul traieste la limita saraciei, iar presedintele tarii a cheltuit milioane de euro pt. traiul de lux in care traieste, se plimba prin strainatati, vacante etc.Sa nu uitati ca, suntem la coada Europei in toate privintele. Numai demnitarii in frunte cu d-voastra, cei cu salarii triplatate, traiti bine in tara asta nenorocita de politicieni parveniti. Niciodata nu v-am auzit vorbind de omul de rand,care traieste mizerabil.Eu sper ,sa aveti o sedere scurta la Cotroceni. Ne-am dat seama cine sunteti si a cui interese serviti. Miseleste ne-ati tradat cu portocalii parveniti-hoti.

Este vreunul dintre aceştia care să bată cîmpii? Este vreuna dintre aceste probleme o fantezie a vreunui adversar politic? Evident că nu, acestea sînt lucrurile care-i fac pe oameni să simtă că nu s-a schimbat nimic după alegerile din noiembrie anul trecut, că se continuă bătălia surdă pentru ciolan între cele două palate. Şi atunci, cum să nu se întrebe oamenii de ce am cheltuit atîţia bani pentru a continua acelaşi tip de politică? Şi de ce să se mărească de 3 ori salariile marilor demnitari, ca ei să trăiască de 3 ori mai bine, în timp ce amărîţii vor trăi de 3 ori mai prost?

În general, mă cred destul de priceput în meşteşugul cuvintelor. De data aceasta, însă, mă simt neputincios să trag vreo concluzie în faţa acestei postări prezidenţiale pe Facebook, aşa încît vă rog pe dvs., cititorii, să spuneţi ce părere aveţi. În fond, sînteţi şi mai mulţi şi, evident, mult mai înţelepţi ca mine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.