Cum să faci pastă de ras de casă

Dacă vrei să eviți substanțele toxice din compoziția spumelor și a pastelor de ras, poți încerca să prepari unele la tine acasă. Ele vor ajuta în egală măsură și bărbații, dar și femeile la epilat.

De multe ori însă, substanțele toxice, multe dintre ele cu denumiri imposibil de pronunțat, pot irita pielea. Două dintre cele mai întâlnite sunt SLS și SLES. Dar SLS este suspectat de a avea legătură cu tulburări endocrine, iar SLES poate conține substanțe cancerigene. Noi îți propunem două rețete de cremă de ras pe care le poți prepara chiar tu, simplu de preparat și care pot fi folosite în egală măsură de femei și de bărbați.
Pentru prima rețetă ai nevoie de: două treimi de cană de unt shea, două treimi de cană de ulei de cocos, un sfert de cană de ulei de măsline sau sâmburi de struguri și 10-20 de picături din uleiul esențial preferat. Topește untul de shea împreună cu uleiul de cocos la flacără mică, pe aragaz. Nu da focul prea tare, pentru că nu trebuie să fiarbă, altfel își va schimba textura. Apoi adaugă restul ingredientelor. Bagă tot amestecul în frigider pentru o scurtă perioadă, până se mai întărește. Când este gata, îl scoți din frigider, îl lași să se înmoaie puțin (2-3 minute) și îl amesteci cu mixerul 3-4 minute. Și gata! Vei obține o compoziție ușoară și pufoasă, pe care o poți păstra la temperatura camerei chiar și o lună de zile. După ce vei folosi crema, vei avea o piele catifelată.

A doua rețetă poate fi preparată din jumătate de cană de ulei (de măsline, de sâmburi de struguri sau migdale), un sfert de cană de miere, un sfert de cană de săpun lichid bio, 10 picături de ulei esențial (opțional). Le amesteci pur și simplu pe toate, fără a topi vreun ingredient în prealabil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.