Cum să folosim cu cap seminţele de dovleac

În fiecare toamnă folosim această legumă pentru tot felul de reţete, însă de cele mai multe ori aruncăm cea mai bună componentă: sămânţa. Maestrul bucătar Chelsie a explicat pentru BBC.com cum să folosim în mod benefic seminţele de dovleac.

La ce ne folosesc?

Seminţele de dovleac sunt pline de vitamine şi minerale, fiind şi o sursă de fibre. Deşi un pachet de seminţe gata coapte este destul de ieftin, nimic nu este mai frumos decât sentimentul de a economisi bani pentru ceva ce ai la îndemână după ce cumperi un dovleac. Chelsie recomandă să se folosească doar seminţele de mărime medie. Cele mari sunt destul de dificil de mâncat, însă dacă nu aveţi răbdare să le alegeţi, le puteţi folosi pe toate. Cele provenite direct din dovleac sunt albe, diferite de cele de culoare verde pe care le găsim în magazine, acest lucru se datorează miezului care poate fi colorat artificial.

Cum curăţăm dovleacul?

Pentru a obţine seminţele într-un mod facil, puneţi conţinutul dovleacului într-o sită şi lăsaţi-l sub un jet de apă rece pentru a scăpa de pulpă. Nu vă îngrijoraţi dacă nu se curăţă complet, deoarece procedeul se va completa după coacere. Următorul pas este să adaugaţi apă şi sare într-o oală şi să puneţi seminţele la fiert pentru 5-10 minute. Apoi puneţi-le pe un şerveţel pentru a se scurge. Ultimul pas este coacerea, astfel că aşezaţi seminţele într-o tavă de copt cu puţin ulei de măsline pentru 10 minute la 180 grade. Pentru diferite arome, puteţi adăuga înainte de coacere paprica, chili, cumin sau zahăr brun. În mod normal, asezonaţi doar cu sare şi piper. Seminţele coapte vor sta proaspete într-o cutie etanşă pentru trei zile, după care îşi vor pierde aroma. Seminţele se pot folosi în salate sau mâncăruri vegetale, servite ca gustări sau în shake-uri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.