Cum să ne decorăm casa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase din an, dar și cele mai aglomerate. Trebuie să mergi la cumpărături, să gătești, să iei cadouri, să împodobești bradul de Crăciun, să alegi decorațiuni și multe altele. Pe lângă tot ce ai de făcut, sigur vrei și să îți decorezi casa în spiritul Crăciunului, ca în filme.

Cumpără o coroniță decorativă cu crengi de brad împodobite și pune-o la ușa de la intrare. Dacă vrei să îți testezi creativitatea, poți face chiar tu una, din crenguțe de brad, globuri și alte decorațiuni, pe care să le dai cu spray auriu, argintiu sau cu zăpadă artificială. Dacă nu ai timp, sigur vei găsi o mulțime de modele în magazine.

Bradul, în centrul atenției

Cel mai important element de decor este bradul, care primește și cea mai mare atenție. Decorează-l într-o culoare sau mai multe, cu ornamente cumpărate sau făcute de tine – globuri, beteală, clopoței, nuci poleite, luminițe. Așază sub el cutii de cadouri frumos împachetate și jucării tematice. Dacă vrei, poți pune la baza bradului un tren mecanic de care cei mici sigur se vor bucura. Găsește un loc pentru ciorapii decorativi, fie că îi atârni lângă brad, fie deasupra șemineului. Pune în ei câteva crenguțe de brad și acadele colorate. Dacă poți, personalizează-i cu numele fiecărui membru al familiei.

Nu decora numai sufrageria și holul. În dormitoare, poți pune un brad de dimensiuni mici, pe noptieră sau birou. Agață un șir de luminițe pe perete sau împrejurul bibliotecii. Decorează-ți ferestrele cu figurine tematice și pune lumânări sau alte decorațiuni pe pervaz. Schimbă pernele de pe canapea cu unele tematice, cu imagini care să aducă spiritul Crăciunului mai aproape – reni, zăpadă, Moș Crăciun, cadouri și orice ți se pare interesant. Etajerele și biblioteca din living pot fi ornate cu decorațiuni, beculețe sau crenguțe de brad. Pune pe masă o floare crăciuniță sau un aranjament din crengi de brad. Dacă vrei, poți să cumperi veselă și șervete de masă în culorile alb și roșu, reprezentative pentru Crăciun.

Miros de sărbătoare

Așază prin casă lumânări parfumate cu miros specific Crăciunului, de scorțișoară sau portocale. Pregătește fursecuri simple, pe care să le tai în formă de brad, fulgi de zăpadă, cadouri, reni și decorează-le cu fondant colorat, astfel încât să pară cât mai reale. Pune câte un bol cu fursecuri în fiecare cameră.

La balcon, poți așeza decorațiuni, luminițe sau chiar un brad. Dacă ai grădină, tot ce îți trebuie este creativitate. Poți face oameni de zăpadă, să decorezi cu figurine și ornamente, să îmbraci un manechin în Moș Crăciun, să pui reni de jucărie la o sanie sau să decorezi copacii cu luminițe, ba chiar să împodobești încă un brad de Crăciun.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Corneanu 31 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.