Cum se apără Ponta în fața comparațiilor cu Ceaușescu

Liderul PSD Victor Ponta le-a dat replica sâmbătă seara opozanților săi care au comparat evenimentul de lansare a sa la Arena Națională cu ceea ce se întâmpla pe timpul lui Nicolae Ceaușescu.

În apărarea sa, Ponta a declarat la Antena 3 că Nicolae Ceauşescu îşi organiza congresele la Sala Palatului, nu pe Stadionul Naţional, şi trebuie văzut cine anume îşi va lansa candidatura la Preşedinţie în acea sală pentru a constata cine se ia după Ceauşescu.

„Am văzut că un contracandidat zicea de Ceaușescu… Din câte țin eu minte și mă pricep la istorie mai bine decât doamna care zicea lucrul acesta (Elena Udrea – nr.), Ceaușescu la Sala Palatului își făcea Congresele. Deci să vedem cine își face la Sala Palatului, ca să vedem cine se ia după Ceaușescu. În al doilea rând, Arena Națională este făcută de noi, nu de Nicolae Ceaușescu. Este unul dintre puținele lucruri care s-au făcut după Revoluție și care oferă condițiile civilizate ca un număr mare de oameni să participe la un eveniment, fie sportiv, fie artistic, fie politic”, s-a apărat Ponta.

Victor Ponta a explicat și de ce a ales Arena Națională, unde cu aproape doi ani în urmă se angaja să-l susțină pe Crin Antonescu la prezidențiale și le promitea românilor „Dreptate până la capăt”.

„Am ales acest loc de lansare și pentru că mi-aduce aminte, și cred că foarte multor cetățeni ai României, de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, când tot în același loc, în timp ce într-o altă locație se afla președintele Băsescu cu lideri ai PPE, am lansat nu doar un proiect politic, USL, ci și o schimbare și un proiect național care se poate concretiza în noiembrie”, a spus Ponta, cu referire la mitingul USL dinaintea alegerilor parlamentare din 2012.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.