Cum se folosesc suedezii de Catedrala Mântuirii Neamului în campania lor electorală

Construirea Catedralei Mântuirii Neamului este criticată de un liberal suedez, care notează că Uniunea Europeană ar trebui să ceară ca România să își îndeplinească obligațiile de membru și să facă o prioritate din cetățenii sai saraci, înaintea proiectului „faraonic” al clădirii, scrie Ziare.com.

„Românii sunt flămânzi, în timp ce mega-catedrala se ridică”, titrează site-ul suedez The Local, într-un articol semnat de asistentul social Jenny Sonesson, fost consilier politic al Cabinetului suedez, din partea Partidului Liberal.

Peste 200 de oameni lucrează zi și noapte la Catedrala Mântuirii Neamului

Aceasta povestește cum, pe măsură ce se plimbă pe străzile capitalei suedeze Stockholm, în perioada Crăciunului, trece pe lângă „ceea ce a devenit o caracteristică a străzilor din Suedia în ultimii ani – imaginea cerșetorilor români”, care stau „înfășurați în pături, încercând să alunge frigul iernii”.

„Sunt deznadăjduită când mă gândesc cum Guvernul României prioritizeaza construcția de biserici înaintea bunăstării poporului român”, spune Jenny Sonesson, care povestește cele văzute în țara noastră.

Suedia a făcut presiuni considerabile asupra Guvernului României în anul care se încheie pentru ca Bucureștiul să-și asume responsabilitatea pentru cerșetorii români din țara scandinavă. Guvernul suedez calcă pe urmele Franței președintelui Sarkozy din 2010, când Parisul a recurs la mai multe serii de expulzări și o campanie de presa împotriva romilor din România, campanie ce a ascuns o serie de scandaluri grave care îl priveau pe președinte. Reacția Comisiei Europene a fost una singură: românii, cetățeni europeni au dreptul la liberă circulație. Suedia se pregătește acum pentru alegeri anticipate, după ce guvernul laburist al premierului Stefan Lofven a avut cel mai scurt mandat din istoria țării. Motivul – chiar politica vizând imigrația și ascensiunea extremei drepte. Este de notat ca Partidul Liberal reprezentat de doamna Sonesson (care se exprima in The Local, publicație de limbă engleză și de impact mai mare prin urmare la publicul european obișnuit) a susținut votul împotriva bugetului propus de guvernul de stânga, aliindu-se cu Democrații Suedezi, de extremă dreapta, acesta fiind pretextul căderii unui guvern mai favorabil imigrației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.