Cum se rezolvau numirile şi funcţiile de la Cluj?

Continuăm prezentarea halucinantelor convorbiri şi discuţii ambientale înregistrate de comisarul şef Cristian Pintea, fost adjunct al IPJ Cluj, pe telefonul său, primit de la o obscură firmă clujeană. Este vorba de 359 de convorbiri telefonice, peste 30 de înregistrări ambientale (unele de peste 90 sau chiar 120 minute), puzderie de documente (sesizări, cereri, adrese, toate oficiale, PDF-uri, tabele, documente primite pe mail, poze captură de ecran de pe unităţi PC etc.) şi poze/mesaje de prin aplicaţia Viber a telefonului.

Comisarul Pintea, fost ofiţer la Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj din cadrul DGIPI Bucureşti şi unul din responsabilii cu protecţia internă din cadrul IPJ Cluj, a avut un deosebit respect şi o mare grijă în ceea ce priveşte informaţiile clasificate din Poliţia Română. Atât de mare încât după ce a primit în condiţii dubioase telefonul mobil de la o firmă fantomă (fără bilanţuri depuse), l-a folosit timp de câteva luni şi apoi l-a returnat firmei spre vânzare second hand, cu toate datele pe el.

În primă fază, comisarul Pintea nu a avut nici o problemă în a primi telefonul. Cadou?! Mită?! Plată serviciu?! Prietenie fără margini?! Nu ştim! Cert este că Pintea nu a declarat telefonul respectiv nicăieri şi ce a făcut cu el… a început să înregistreze tot ce mişcă – râul, ramul, colegi, şefi, amante, prieteni penali, ofiţeri. În birourile IPJ, în birourile IGPR, pe coridoarele IPJ… Ambiental şi telefonic. Mai mult, a pozat şi ecranul unităţii sale PC de la serviciu şi a salvat mailurile primite direct pe telefon.

Deşi pe coridoarele IPJ Pintea se plânge deja de abilităţile de hacker demne de NSA ale unora, ar fi fost imposibil ca cineva să îi intercepteze toate convorbirile comisarului Pintea şi, mai mult, să îi înregistreze ambiental discuţiile de prin birouri ale IPJ Cluj sau IGPR, sau pe holurile celor două instituţii, ori chiar în maşina sa! A, şi să nu uităm că ar fi trebuit spart şi mailul domnului comisar, precum şi alte câteva zeci de calculatoare, dovadă fiind semnătura electronică a PC de creare a documentelor. Telefonul său a ajuns la presă fiind vândut către aceasta de o persoană care l-a achiziţionat şi apoi s-a îngrozit de ceea ce se află pe el. Din păcate, neavând încredere în Poliţia clujeană, persoana în cauză pur şi simplu a căutat pe Google date despre comisarul Pintea şi a ajuns la investigaţiile jurnalistice ale noastre.

Pentru toate acestea, comisarul Pintea are deja demarat un dosar penal, 1118/P/2014. Cazul este în atenţia mai multor organe de cercetare ale statului. De altfel, Cotidianul Transilvan, după ce a intrat în posesia telefonului, cu mult înainte de a publica orice, a anunţat organele statului şi a colaborat cu acestea. Ele sunt abilitate şi au DATORIA de a stabili de ce fapte se face vinovat comisarul Pintea: trafic de influenţă, neglijenţă în serviciu, divulgare de secrete de serviciu, violare zonă de securitate, luare de mită, abuz în serviciu etc.

Departe de noi intenţia de a arunca în aer întreaga Poliţie clujeană şi naţională prin prezentarea TUTUROR convorbirilor telefonice şi ambientale de pe telefonul comisarului Pintea. Sute, mii de poliţişti oneşti nu au de ce suferi din cauza unui personaj care atât de puţine în comun cu uniforma de poliţist, cu sintagma SIGURANŢĂ ŞI ÎNCREDERE uzitată de Poliţia Română. Pe de altă parte, subiectul este unul fierbinte şi nu poate fi eludat din punct de vedere jurnalistic. Aşa că vă vom prezenta strict o serie de convorbiri care sunt de interes pentru opinia publică.

Pintea – Gelu Oltean – Maghiar: triumviratul care face şi desface posturi în Poliţia clujenană şi în “doi ş-un sfert”

Într-o discuţie ambientală din 23.12.2013, la ora 17.09, discuţie care o prezentăm fragmentat întrucât a fost realizată încălcându-se reglementările legale privind Zona de Securitate şi secretul de serviciu, comisarul Pintea afirmă că s-a întâlnit cu fostul şef “doi ş-un sfert” Gelu Oltean şi prim procurorul Curţii de Apel Cluj, Florin Maghiar, şi a propus un adjunct la IPJ Cluj, Trofin, actualul adjunct al IPJ Cluj, şi pe aceeaşi persoană apoi când s-a eliberat postul de la “doi ş-un sfert”. Facem precizarea că, în procesul pe care cms. Pintea l-a avut cu IGPR, el a avut o serie de remarci absolut halucinante şi jignitoare la adresa IGPR şi a persoanei despre care acum afirmă că a propus-o ca adjunct şi şef la 0215. Este extrem de interesant triunghiul Pintea – Gelu Oltean – Florin Maghiar, triumvirat care, iată, propune, face şi desface posturi în Poliţia clujeană şi la “doi ş-un sfert”.

Pintea: Dacă-l întrebaţi pe Gelu Oltean şi vă recunoaşte că ne-am întâlnit la Onix într-o seară împreună cu Florin Maghiar şi m-a întrebat că pe cine văd eu adjunct, că era liber postul asta, am zis ……. (Trofin n.n.), dacă vă recunoaşte…

………..când s-a eliberat postul de la “doi ş-un sfert” m-a întrebat la fel, cine ar putea fi şi am zis….(Trofin n.n)

Pintea îl învaţă pe Toma Rus “cum să facă” când îi trebuie o autorizaţie de armă cu tranchilizante

Ce uşor e totul când ai un amic precum comisarul reportofon Pintea. În data de 01.02.2014, la ora 19.30, Pintea e sunat de o persoană, Toma Rus, fost şef BCCOA Cluj. Ei vorbesc despre o armă cu tranchilizante şi despre cum s-ar putea rezolva legalitatea procurării ei.

Pintea: Ce face nasu?

Toma Rus: Salut, finule, ce faci?

Pintea: Da, uite pe aici pe acasa.

T R: NO STII CE VREAU SA TE INTREB?

P: TE ROG.

T.R.: VREAU SA CUMPAR LA FIRMA O ARMA CU TRANCHILIZANTE.

P: IHI, AIA II PE…., DA, ZI…CATEGORIE E, IN ANEXA…

T.R.: NU STIU CE CATEGORIE E…

P: E ARMA UTILITARA…

T.R.: TU SA NE INVETI MAINE CUM SA FACEM CA NE TREBUIE AUTORIZATIE…

P: DA, DA, TREBUIE SA DEPUNETI O SOLICITARE, TREBUIE O AUTORIZATIE DE PROCURARE, DAR E SUPUSA NUMAI PE CERTIFICAT DE DETINATOR.

T.R.: SI DE VANATOR?

P: NU, NU.

T.R.: ASTA AM PUTEA SA O DAM LA ASISTENTUL NOSTRU VETERINAR?

P: EXACT, EXACT, E ARMA UTILITARA

T.R.: TU MAINE CUM AI SEDINTA?

P: AM…, NU STIU CA NU AM ANUNTAT

T.R.: LA 9 MA PRIMESTI?

P: DA, DA, MA…

T.R.: CIAO.

P: CIAO, NASU…

Lupul paznic la oi. Pintea vrea la DGA

Comisarul şef Cristian Pintea, proaspăt suspendat din funcţia de adjunct al IPJ Cluj, îşi caută un loc sub soare. Pe 16.10.2013, Pintea are o convorbire telefonică ce pare a fi înregistrată ambiental (!). Culmea e că Pintea îşi asigură interlocutorul că nu e pe speaker, dar interlocutorul era probabil şi pe speaker şi era şi înregistrat ambiental! Sau poate că Pintea îşi înregistra doar vocea sa ambiental… Oricum, Pintea vorbeşte cu cineva încercând să îşi aranjeze apele la DGA. Lupul păstor la stână…

…………

PINTEA: NUTULE, DA VAD. …NU CA NU FAC DE ASTEA, NU ESTI PE SPEAKER CA EU VORBESC TOT TIMPUL LA RECEPTOR. …DA… ITI DAU O IDEE….. NU, NU, NU, EU SUNT CONSTRUCTIV IN TOT CEEA CE FAC. ITI DAU O IDEE.. … AJUTATI-MA SA MA DUC LA DGA. ESTE…. POFTIM? CUM ADICA?….. PAI DOMNUL MEU SEF NU POATE VORBI CU DOMNUL LUI SEF SA MA DUC?…. LA DGA E O FUNCTIE LIBERA DE SPECIALIST 1 SI MA DUC ACOLO SI AM IESIT DIN SISTEM… NO VORBESTE, BINE….

…………………

Zilele viitoare, un episod absolut şocant, despre cum comisarul Pintea înregistra şi ameninţa cu plângeri de denunţ calomnios martorii din procesul său cu agentul Todea, poliţistul terfelit, şicanat şi sancţionat pentru simplul fapt că a aplicat legea, chiar dacă cel care o încălca era comisarul şef Pintea, ex adjunctul IPJ Cluj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Petean 155 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.