Cum şi-a făcut Darius Vâlcov colecția de artă

Darius Valcov și-a construit colecție de artă, care conține 124 de tablouri, prin intermediari: fie că era vorba de consilieri de la Senat sau chiar de şoferul personal. Aşa au ajuns aceştia să deţină tablouri semnate de pictori celebri precum Picasso sau Renoir.

Consiliera personal de la Senat a lui Darius Vâlcov se ocupa de achiziţia tablourilor. Aceasta le-a declarat anchetatorilor că odată pânzele achitiţionate, le transporta în locurile indicate de fostul ministru fie cu taxiul, fie cu duba fostului său şofer, informează Digi 24.

Șoferul parlamentarului a descris cum se desfăşurau licitaţiile la care participa, în numele şefului său.

„Darius Vâlcov i-a cerut să îl ducă la Galeriile de artă Alis, situate în zona bulevardului Iancu de Hunedoara, iar după ce a parcat, i-a cerut să intre împreună cu el şi să se înscrie, în baza cărţii de identitate, ca participant la licitaţie. În sala unde se ţinea licitaţia, Darius Vâlcov a stat împreună cu Sandra Maria Stănescu şi Larisa Maria Popa. După ce a început licitaţia, inculpatul Darius Vâlcov îi indica când să ridice paleta pentru a licita şi opera pentru care trebuia să liciteze”, se arată în rechizitoriul DNA.

O altă apropiată a fostului primar se ocupa de galeria de artă, pentru un salariu de 3.000 de lei. Acesta era fosta câștigătoare a concursului Miss România și fusese desemnată de Darius Vâlcov să se ocupe de înfiinţarea galeriei de artă unde visa să îşi expună tablourile cumpărate în ultimii ani.

Fostul ministru de finanțe a închiriat o clădire, situată într-o zonă exclusivistă a Capitalei, chiar în spatele Palatului Victoria pentru a-și deshide galeria.

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov va fi judecat în stare de arest preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, a decis vineri Înalta Curte de Casație și Justiție.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată miercuri de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA de trafic de influență pentru că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.