Cum va fi vremea în această toamnă

Meteorologii spun că ne așteaptă o toamnă căduroasă şi săracă în precipitaţii.

Astfel, în septembrie, valorile termice vor fi peste medie, mai ales în sud-estul și vestul tarii.

”Prognoza vremii pe termen mediu indică, pentru zona României, o toamnă, cel puțin pentru primele două luni și ultima lună, cu valori termice peste medie, în special în sud, sud-est și local în vest. Vorbim de temperaturi medii lunare, nu excludem o alternanță de perioade foarte călduroase cu perioade mai reci”, a explicat Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), potrivit B1.ro.

„Din perspectiva regimului de precipitații, pentru prima lună de toamnă, datele Centrului European indică o tendință de deficit, exceptând zonele centrale și nordice, unde ne așteptăm la valori apropiate de normele climatologice, ceea ce poate să determine pentru zona sud, sud-est a României un deficit de apă în sol, exceptând zona de vest, centru și nord, unde, mai ales, săptămâna viitoare, ne așteptăm la precipitații”, a mai spus directorul ANM.

În octombrie se anunţă însă o lună ploioasă, mai ales în centrul, nordul şi vestul ţării.

„Pentru a doua lună de toamnă, vorbim în continuare de temperaturi peste medie în sud-est, local în sud și vest și în rest normale și precipitații apropiate de norme, exceptând centrul și nordul și local veststul țării, unde ne așteptăm la cantități lunare peste mediile climatologice”, a explicat Elena Mateescu.

Iar ultima lună de toamnă, spun meteorologii, va fi tot călduroasă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.