Cum va fi vremea în acest weekend

Potrivit datelor ANM, sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 34 de grade, iar în sud-est, pe arii restrânse, disconfortul termic va fi accentuat.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, când vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, local în zonele de deal şi de munte şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot depăşi, punctiform, 15 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24 de grade în deltă.

În Capitală, vremea va fi căduroasă sâmbătă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Duminică, vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară în zonele de câmpie, îndeosebi din est şi sud-est. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice şi la munte unde, cu precădere ziua, pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 şi 25 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 11 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.