Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 16-18 ianuarie, cât și după 25 ianuarie, vremea va fi în general rece în majoritatea regiunilor.

În Banat, vremea va fi în general rece, cu precădere în perioada 19-20 ianuarie când nopțile vor deveni local geroase. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între —3 grade și un grad Celsius, iar minimele între—10 și—6 grade. După 23 ianuarie temperaturile se vor situa peste media normala pentru ultima decadă a lunii ianuarie, cu valori diurne de la două la 6 grade și nocturne de la—6 și zero grade, mediat pe regiune. În primele zile ale intervalului de referință va ninge, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou în perioada 25 — 29 ianuarie.

În zona Crișana, vreme rece în prima săptămână, cu ger si temperaturi in timpul zilei de —3 până la zero grade și nocturne între—12 și—8 grade.

După data de 23 ianuarie temperaturile cresc usor ajungand la maxime între zero și 5 grade și minime de la—6 la—1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește spre sfârșitul intervalului de referință, după 25 ianuarie, până la acea dată fiind posibile doar fulguieli trecătoare.

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză, vremea se va menține rece, în special în cursul nopților și al dimineților, când va fi ger. Maximele vor fi cuprinse intre —5 la—2 grade, iar minimele vor fi de la—16 la—10 grade. In cea de-a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse între—2 și două grade Celsius, iar minimele între—8 și—4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește spre sfârșitul intervalului de referință, după 25 ianuarie, până la acea dată fiind posibile doar fulguieli trecătoare.

În Maramureș, va fi rece pe durata primului interval de prognoză, în special noaptea și dimineța, când va fi ger. Valori maxime vro fi cuprinse între—5 și—2 grade și minimele de la—16 la—10 grade. Ulterior se vor inregistra maxime între—2 și două grade, respectiv minime de la—8 grade la—4 grade, în medie. Precipitațiile își vor face apariția spre sfârșitul intervalului de referință, după data de 25 ianuarie.

În regiunea Moldovei, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori foarte scăzute, chiar sub limita gerului, în cursul nopților. Se vor înregistra maxime de—8 grade până la—4 grade, respectiv minime de la—17 la—10 grade, mediat pe regiune. După 22 ianuarie se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu tendință de apropiere de normele climatologice, maximele urmând a se situa între—1 și 4 grade, iar minimele între—8 și—2 grade, în medie. În primele zile vor fi ninsori slabe în sudul regiunii, după care probabilitatea pentru precipitații locale la nivelul întregii zone va fi mai mare în perioada 25 — 27 ianuarie.

În Dobrogea, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de o vreme în general rece, cu precădere în perioada 19-21 ianuarie când nopțile vor deveni local geroase. Temperaturile maxime vor fi, în medie, cuprinse între—3 și 0 grade, iar cele minime între—12 și—6 grade. După data de 23 ianuarie se estimează o creștere ușoară și treptată a temperaturilor, acestea urmând să se situeze în jurul mediilor climatologice specifice în ultima decadă a lunii ianuarie, cu valori diurne cuprinse între două grade și 6 grade, precum și nocturne între—6 și 0 grade. În primele zile ale intervalului de referință va ninge moderat cantitativ, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește, din nou, în perioada 25 — 29 ianuarie.

În Muntenia, prima săptămână a intervalului vremea va fi în general rece, cu precădere în perioada 19 — 20 ianuarie când nopțile vor deveni geroase. Temperaturile maxime vor fi, în medie, de la—4 grade la—1 grad, iar cele minime de la—14 și—7 grade. După data de 23 ianuarie se estimează o creștere ușoară și treptată a temperaturilor, acestea urmând a se situa în jurul mediilor climatologic specifice în ultima decadă a lunii ianuarie, cu valori diurne cuprinse între—1 și 4 grade și nocturne între—8 și—3 grade Celsius, mediat pe regiune. În primele zile ale intervalului de referință va ninge, în general, moderat cantitativ. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește în perioada 25 — 29 ianuarie.

În Oltenia, vremea rece va persista pe parcursul primei săptămâni, când în timpul nopților va fi ger, mai intens în 19 și 20 ianuarie. Temperaturile maxime vor ajunge până la—6 grade, iar cele minime până la—14 grade Celsius. După 24 ianuarie sunt estimate valori termice în creștere treptată ce se vor apropia de normele climatologice ale ultimei decade din ianuarie, ziua între—1 și 4 grade, iar noaptea între—9 și—3 grade. În primele zile ale intervalului de referință va ninge, în general, moderat cantitativ, iar în intervalul 25 — 29 ianuarie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai crescută.

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. În zonele montane se vor înregistra valori diurne ce vor oscila între—10 și—4 grade, în timp termometrele vor arăta, pe timpul nopților, între—18 și—10 grade Celsius, în medie. După data de 23 ianuarie este estimată o creștere ușoară și treptată a temperaturilor până la valori apropiate de norma climatologic specifică perioadei, cu medii ale maximelor de la—4 la două grade Celsius și ale minimelor de la—12 la—6 grade. Ninsori slabe, cu caracter local, vor fi în intervalul 17-18 ianuarie, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește, din nou, după data de 26 ianuarie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.