Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele două săptămânivor fi temperaturi de până la 18 grade Celsius, mai ales în zonele sudice și sud-estice. În ceea ce priveşte precipitațiile, acestea vor fi mai prezente în regiunile montane atât pe 1 martie, cât și după 6 martie, conform Agerpres.

În Banat, temperaturile maxime vor ajunge până la 18 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea treptat. Cel mai cald va fi jurul datei de 28 februarie, când va atinge 6 grade, iar cel mai frig, în dimineața de 2 martie când va coborî până la 0 — 1 grad. Va ploua, în general moderat cantitativ, în data de 1 martie și, din nou, local, din data de 6 martie.

Pentru Crișana, după 28 februarie va deveni mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 18 grade. Până în jurul datei de 5 martie, maximele termice vor crește până la o medie de 17 — 18 grade, apoi vor scădea treptat, astfel că, între 9 și 12 martie, media lor se va situa în jurul valorii de 11 grade. Va ploua pe 1 martie și din nou, trecător, după data de 5.

În Transilvania, maximele vor atinge, pe 28 februarie, 16 grade. În jurul datei de 5 martie vor fi 16 — 17 grade. În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor scădea, de la o medie de 16 grade în data de 6 martie, până la 9 — 10 grade în ultimele zile de prognoză. Vor fi precipitații pe 1 martie și trecător, posibil în fiecare zi, după data de 6 martie.

În Maramureș, în primele două zile din interval, precum și între 3 și 8 martie, va fi mai cald decât în mod normal în această perioadă, maximele fiind cuprinse între 12 și 16 grade. Minimele vor fi în creștere până în dimineața zilei de 1 martie, când media lor se va situa în jurul valorii de 5 grade, apoi va scădea, iar între 2 și 4 martie media va fi de zero grade. Între 5 și 9 martie, minimele termice vor fi, în medie, cuprinse între 1 și 3 grade, apoi vor scădea treptat, iar în ultimele zile vor fi apropiate de pragul de îngheț. Temporar, vor fi precipitații în jurul datei de 1 martie și local, aproape în fiecare zi, din data de 6 martie.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, precum și la începutul celei de-a doua, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a valorilor termice maxime cuprinsă între 12 și 17 grade, respectiv minime între 3 și 5 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile vor scădea și se vor apropia de cele specifice perioadei, adică în jurul a 9 grade Celsius maximele și două grade Celsius minimele. Temporar, va ploua în zilele de 1 și 2 martie și după data de 6 martie.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar media valorilor termice diurne va oscila între 11 și 13 grade. Excepție vor face ultimele zile din interval, când se va răci, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 9 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere până în jurul datei de 2 martie, când, în medie pe întreaga regiune, acestea se vor situa în jurul valorii de 5 grade. În zilele următoare, valorile termice nocturne vor fi între 2 și 4 grade. Temporar, va ploua în jurul datei de 2 martie și după data de 7 martie. În restul intervalului condițiile de ploaie vor fi reduse.

În Muntenia, în perioada 27 februarie — 8 martie, vremea va fi deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoză vremea se va răci, iar media maximelor va oscila între 10 și 12 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere până în dimineața de 2 martie, când se vor atinge, în medie, 4 grade. În 3 și 4 martie minimele termice vor fi apropiate de pragul de îngheț, apoi vor crește până în 8 martie, când vor ajunge, din nou, la 4 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea spre un grad Celsius. Va ploua temporar în noaptea de 1 spre 2 martie și după data de 6 martie.

În regiunea Olteniei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu valori maxime de temperatura cuprinse între 13 și 17 grade. În ultimele zile din interval temperaturile vor scădea până în jurul valorii de 11 grade. Variații vor avea și temperaturile nocturne, iar cele mai reci nopți vor fi la începutul intervalului de prognoză și în diminețile zilelor de 3 și 4 martie, când media temperaturilor minime se va apropia de pragul de îngheț, iar cele mai calde între 28 februarie și 2 martie, respectiv între 6 și 10 martie, perioade în care media minimelor termice va fi cuprinsă între 3 și 5 grade. Va ploua temporar în data de 1 martie, precum și după data de 6 martie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.