Cum va fi vremea în următoarele zile

Potrivirt ANM, în regiunile din jumătatea de sud a ţării, vremea va fi instabilă şi se va răci accentuat, ploile vor fi frecvente şi în general importante cantitativ.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se vor cumula local peste 20…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp. La altitudini de peste 1700 m, în special în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, ploile se vor semnala local, iar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal al datei.

Vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, cu viteze de 55…65 km/h, în sud, în sud-est şi în centru, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime între 5 şi 11 grade.

În Capitală, vremea va fi instabilă şi se va răci accentuat. Vor fi înnorări, va ploua moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

Miercuri, înnorările vor persista şi va ploua în majoritatea zonelor. În sudul şi estul ţării, precum şi la munte ploile se vor semnala pe arii extinse, iar în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali cantităţile de apă cumulate vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în est şi în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, dar şi în zona montană, unde rafalele vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime, mult mai scăzute decât cele obişnuite ale datei în sud, în sud-est şi în centru, se vor încadra la nivelul întregii ţări între 10 şi 20 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 10 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.