Cum va fi vremea în weekend

Potrivit ANM, vremea se va menţine călduroasă, izolat caniculară în vestul şi în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 27-29 de grade pe litoral şi în jurul a 35 de grade izolat în Câmpia de Vest şi Câmpia Română, iar cele minime între 16 şi 24 de grade, uşor mai mici în depresiuni.

În Capitală, vremea va fi de asemenea călduroasă, cu maxime în jur de 33 de grade. Indicele temperatură-umezeală va fi la pragul critic de 80 de unităţi în orele după-amiezii. Minima va fi de 19-20 de grade, uşor mai mică în zona preorăşenească. Cerul va fi variabil, iar vântul în general moderat.

Duminică, în aproape toate zonele va fi cald, iar disconfortul termic, deşi mai puţin accentuat ca în precedentele zile, se va menţine în special în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil.

O uşoară instabilitate atmosferică se va manifesta după-amiaza şi seara în partea de vest şi de sud a ţării prin înnorări temporar accentuate şi pe spaţii restrânse averse şi descărcări electrice. Maximele se vor încadra între 28 şi 34 de grade, iar minimele între 15 şi 24 de grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.