Cum va fi vremea joi și vineri

Potrivit meteorologilor, joi, vremea se va răci faţă de ziua precedentă şi va deveni rece pentru această perioadă mai ales în nordul şi în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 5 grade. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile şi mai ales în Carpaţii Orientali şi în cei Occidentali izolat cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă. Trecător, mai ales în cursul nopţii, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar în celelalte regiuni vor fi preponderent ploi şi doar pe arii restrânse.

În Capitală, joi cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara şi noaptea, când trecător va ploua slab. Temperatura maximă va fi în jur de 12 grade, iar cea minimă de 2…4 grade.

Vineri, în țară, vremea se va menţine rece. În cursul zilei cerul va prezenta înnorări temporare şi local vor mai fi precipitaţii în general slabe, în nordul, centrul, estul ţării şi izolat în rest. La munte vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. În Maramureş, Transilvania, Crişana şi local în Moldova şi în zonele deluroase din restul ţării, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Noaptea, cerul va deveni treptat variabil şi numai pe arii restrânse vor mai fi precipitaţii slabe, ninsori la munte şi mixte în centrul şi nord-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 13 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra, în general, între -5 şi 2 grade. Local se va semnala brumă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.