Cum va fi vremea joi şi vineri

Potrivit ANM, vremea va fi uşor instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii aprilie, conform Mediafax.

Vor fi înnorări temporar accentuate şi va ploua în jumătatea de vest a ţării, la munte şi local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp şi izolat 20 l/mp, cu precădere în zona de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 9 grade.

În Capitală, cerul va avea înnorări şi mai ales după-amiaza şi seara vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă şi se va răci în regiunile intracarpatice, devenind local mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. În restul teritoriului, valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii aprilie.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse, însoţite de descărcări electrice. În zona montană, la începutul intervalului precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, apoi îndeosebi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.