Cum va fi vremea luni şi marţi

Luni, în vestul, centrul şi nordul ţării, cerul va fi mai mult noros şi local, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, iar în zonele de munte va ninge.

În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, în primele ore ale zilei, mai ales sub formă de ploaie, iar noaptea acestea vor fi mixte şi pot favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Izolat în zonele joase, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale la început de februarie, cu maxime cuprinse între 1 grad în Dealurile de Vest şi în depresiunile intramontane şi 9 grade în extremitatea de sud a ţării şi minime între -6 şi 3 grade.

În Capitală, luni, cerul va fi mai mult noros şi trecător se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie în primele ore ale zilei şi, mixte noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

În ţară, marţi, deşi în scădere faţă de intervalul anterior, valorile termice vor fi uşor mai ridicate comparativ cu mediile multianuale, cu precădere în sudul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ziua în nordul, centrul şi estul ţării, iar noaptea în sud-vest. Pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, în Maramureş şi Transilvania, predominant ninsori în Moldova şi mixte în Muntenia şi în Dobrogea. Vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta unele intensificări în prima parte a intervalului la munte şi în regiunile sudice, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9 grade în Oltenia, iar cele minime se vor încadra între -10 şi 1 grad. Mai ales noaptea, în zonele joase de relief, izolat, va fi consemnată ceaţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.