Cum va fi vremea luni şi marţi

În cea mai mare parte a ţării, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Astfel, temperaturile scad în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane din restul teritoriului.

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantitătile de apă vor depăsi local 25 l/mp si izolat 50…60 l/mp.

În restul zonelor, vremea se va mentine călduroasă, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităti. Maximele vor fi cuprinse între 24 de grade în Maramureş si dealurile Crişanei şi 35 de grade, izolat în Muntenia, iar minimele se vor situa între 14 şi 24 de grade.

Luni, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, dupa-amiaza, indicele temperatură – umezeală (ITU) fiind în jurul pragului de 80 de unităti. Noaptea sunt posibile averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 19-21 de grade.

Marţi, vremea instabilă, cu înnorări temporar accentuate şi averse pe arii extinse, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Izolat va cădea şi grindină.

Ploile vor avea şi caracter torential, astfel că se vor cumula, la nivel local 15…20 l/mp şi pe arii restranse, mai ales în zona de munte, 50 l/mp. Excepţie fac regiunile vestice şi sud-vestice, unde astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse în cursul zilei, apoi cerul va deveni variabil.

Temperaturile scad în toate regiunile. În vest, nord şi centru va fi o vreme răcoroasă pentru această dată, cu limite normale în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în Maramureş şi 31 de grade, izolat în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 12 şi 20 de grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.