Cum va vota UNPR la Codul Fiscal

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marți că formațiunea sa va vota noul Cod Fiscal alături de restul coaliţiei de guvernare, iar la discuțiile tehnice cu partidele nu va merge cu un mandat. Pe de altă parte, Oprea crede că negocierile dintre partide vor duce la un acord pe noul Cod Fiscal, retrimis de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminare în Parlament.

„Suntem convinși că discuția tehnică de joi pe tema Codului fiscal va debloca dialogul și se va găsi o soluție împreună cu toate partidele. Aceste discuții vor avea un rezultat, apoi se va lua o decizie politică. (…) UNPR va vota politic în Parlamentul României în cadrul coaliţiei de guvernare din care facem parte”, a spus Gabriel Oprea într-o conferință de presă.

„La discuţiile de joi, fiecare partid participăm, fiecare din punct de vedere tehnic, fără niciun mandat. (…) În interesul României, în urma acestor discuţii eu sunt convins că va fi un acord până la urmă”, a mai apreciat liderul UNPR.

Până acum, din coaliția de guvernare, premierul Victor Ponta s-a declarat ferm pentru menținerea actualei forme a Codului Fiscal, în timp ce președintele interimar al PSD Liviu Dragnea nu a exprimat încă o poziție clară, anunțând în schimb recent că PSD dă curs discuțiilor inițiate de PNL și UNPR.

Discuțiile tehnice dintre partide pe marginea Codului Fiscal sunt prevăzute să înceapă joi, 20 august.

La începutul lunii august, când a lansat o invitație la dialog tuturor partidelor parlamentare pentru a discuta Codul fiscal, Oprea afirma că „UNPR poate fi o punte între palate — Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și acum și Palatul Parlamentului”.

„UNPR lansează o invitație la dialog pentru a obține o viziune comună asupra noului Cod fiscal. UNPR poate fi o punte între palate — Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și acum și Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul să ieșim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeași masă toate punctele de vedere pentru a obține cel mai bun rezultat pentru România și români. Decizia reprezintă o încercare de a obține cel mai bun rezultat. Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor să armonizăm părerile, să obținem ce este mai bun pentru țara noastră. Sunt mai multe opinii, este important să ne întâlnim și, înainte de a da vot, să luăm în calcul tot ce spun specialiștii. Vrem dialog pe Codul fiscal”, spunea Oprea atunci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.