Cum vede Tăriceanu „povestea” cu Bogdan Olteanu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a susținut vineri seara că dosarul în care este anchetat Bogdan Olteanu, în care a fost vehiculat și numele său, reprezintă o ”poveste extrem de dubioasă și cusută cu ață albă”, afirmând că îl cunoaște pe viceguvernatorul BNR, iar acesta nu ar fi făcut ceea ce susțin procurorii.

„Sunt multe considerente pentru care cred că această poveste este extrem de dubioasă și cusută cu ață albă. Îl cunosc bine pe Bogdan Olteanu, nu ar fi făcut așa ceva mai ales că era o adversitate cruntă între Realitatea și PNL. Eram cu toții vizați, ne simțeam permanent atacați și atacurile acestea publice fără îndoială că au avut un efect. După o guvernare cum a fost cea din 2004 — 2008, noi am obținut un scor foarte bun, am obținut 20%, dar cred că în orice țară normală în care lucrurile ar fi decurs corect, probabil că PNL ar fi câștigat alegerile. (…) Nu am aflat ulterior nimic de acest fel (de finanțare — n.r.), noi aveam consultanți, oameni care știau meserie, erau profesioniști. Ce să le spună Vîntu, șmecherii, escrocherii, ce să ne spună?”, a declarat vineri Tăriceanu la Antena 3.

Acesta a mai apreciat că pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat „în niciun fel” reținerea lui Bogdan Olteanu.

”O problemă pe care văd că au remarcat-o foarte mulți analiști-ziariști și care îi duce pe toți cu gândul că de fapt se urmărește cu totul altceva — și anume că eu aș fi în final cel vizat. Al doilea element pe care pe care vreau să îl subliniez este că pentru fapte petrecute cu peste 8 ani în urmă nu s-ar fi justificat în niciun fel nici reținerea, nici arestarea lui Bogdan Olteanu. Sigur, pentru fapte care ar reprezenta un pericol iminent, întotdeauna procurorii au la dispoziție această măsură, dar această măsură cred că trebuie luată cumpătat în funcție de situație, de conjunctură, nu oricând, pentru a crea o bombă mediatică pe piață”, a spus liderul ALDE.

Tăriceanu a susținut că Liviu Mihaiu nu a fost numit guvernator al Deltei Dunării pentru că a intervenit cineva pentru el, ci pentru că era una dintre persoanele recomandate, un activist de mediu cunoscut, care putea stopa braconajul.

Despre Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu Tăriceanu a spus că l-a văzut o dată la un cunoscut şi că nu a ştiut de întâlnirea lui Bogdan Olteanu cu acesta în Deltă, aşa cum reiese din rechizitoriul procurorilor.

Bogdan Olteanu a fost reținut joi noaptea de procurorii DNA pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Ulterior, judecătorii au decis plasarea lui în arest la domiciliu.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Vîntu suma de 1 milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării, banii fiind remiși la sediul unui partid politic.

În acest dosar a fost vehiculat și numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.