Cum vor vota grecii la referendum?

În Grecia au fost publicate patru sondaje de opinie cu privire la votul pe care și-l vor exprima elenii la referendumul de mâine, iar diferența dintre „da” și „nu” este una mică.

Conform unui sondaj realizat de compania MRB, 43,3% vor spune „da”, 42,9% – „nu”, iar 13,8% sunt nehotărâți. Acest sondaj a fost realizat pe un eșantion de 1.325 de persoane, în zilele de 2-3 iulie, și are o marjă de eroare de +/- 2,7%.

Un sondaj GPO arată o proporție de 44,1% pentru „da” și de 43,7% pentru „nu”. Acesta a fost realizat pe un eșantion de 2.453 de persoane, în intervalul 1-3 iulie. Sondajul notează că 44,4% dintre cei intervievați consideră că întrebarea referendumului ar fi „Rămânem sau nu în zona euro”.

Societatea care a realizat sondajul a menționat că au fost prezentate în mass-media, fără acordul său, rezultate încă neconcludente care acordau răspunsului „da” o proporție ușor mai mare față de cea pentru „nu”. Compania a anunțat că va apela la calea juridică în acest caz.

Potrivit unui sondaj ALCO, 41,7% dintre intervievați vor spune „da” la referendum, iar 41,1% – „nu”. 10,7% sunt nehotărâți, conform acestui sondaj realizat în perioada 1-3 iulie. Același sondaj arată că 60% dintre cei chestionați consideră că un „nu” la referendum ar putea însemna pericolul ieșirii din zona euro, iar 31% sunt de părere că acest pericol nu există. Totodată, sondajul menționat arată că 76% dintre intervievați vor sa ramana in zona euro, iar 14% ar prefera intoarcerea la drahma.

Un sondaj Public Issue arată că 42,5% votează „da”, 43% – „nu”, proporția nehotărâților fiind de 9%. Sondajul a fost realizat în perioada 30 iunie – 2 iulie.

Sursa: Bursa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.