Cum vrea Liviu Dragnea să redreseze PSD

Liviu Dragnea a prezentat, joi, în conferinţă de presă, la sediul PSD, priorităţile pentru partid şi elementele care vor sta la baza reorganizării formaţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a anunţat, joi, programul de redresare a PSD, cu deschiderea partidului pentru intelectuali de stânga, platformă online pentru dezbateri cu tinerii, activarea departamentelor, training cu candidaţii, newsletter săptămânal, comunicare mai bună a miniştrilor.

”Să ne reactivăm. Gândim un nou proiect politic pentru societate, deschidem partidul pentru modernizarea stângii, vom aduce alături de noi oameni de stânga chiar dacă ne critică. PSD va contribui activ la realizarea unui climat politic diferit, caracterizat printr-un dialog politic între partide şi între Guvern, Parlament, Preşedinţie. Vom instituţionaliza clar calitatea de simpatizant, sunt mulţi tineri care sunt simpatizanţi ai PSD şi nu ţin neapărat să se înregimenteze. Vom pregăti o nouă generaţie de lideri tineri, după generaţia lui Ponta”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD a spus că vor fi organizate dezbateri cu tinerii şi o platformă online pentru aceste dezbateri şi vor fi reactivate cluburile şi departamentele partidului.

În ceea ce priveşte managementul candidaţilor partidului, Dragnea a afirmat că, până în 15 octombrie, fiecare organizaţie va transmite propuneriile pentru funcţiile de primar, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, însoţite de o fişă din care să reiasă sondaje de opinie, pregătirea profesională, moralitate, integritate, iar aceste propuneri vor fi analizate de o echipă de la partid.

Potrivit lui Dragnea, candidaţii vor urma un program de training şi va fi realizată o fişă electorală pentru fiecare localitate, cu harta electorală.

În privinţa comunicării interne, Dragnea a anunţat comunicarea prin sistemul video cu organizaţiile din teritoriu pentru ca membrii partidului să afle în timp util despre deciziile partidului şi să-şi spună opiniile: ”Vom realiza sistemul de video cu comunicarea în ţară, cel mai util – membrii află în timp util despre intenţiile şi deciziile conducerii. Se vor transmite mesaje, membrii vor fi informaţi de activitatea miniştrilor. Vom realiza un newletter săptămânal, vor fi conferinţe de presă la sediul central şi în fiecare judeţ”.

Preşedintele interimar al PSD a mai arătat că miniştrii trebuie să comunice, în apariţiile publice, ce fac în domeniul pe care îl gestionează: ”Un ministru care merge la emisiune şi comunică pe alte teme nu ajută premierul şi nici partidul”.

Programul de redresare a PSD mai vizează şi realizarea unui departament de resurse umane, astfel ca fiecare membru al PSD să aibă o fişă completă cu activitatea profesională şi cu competenţele sale.

”Departamentele vor fi laboratoarele partidului”, a mai arătat Dragnea, adăugând că parlamentarii partidului care au iniţiative legisltive vor fi ajutaţi de departamentele partidului.

Este nevoie de o nouă abordare cu societatea civilă, a mai spus politicianul, care a aratat ca avem “în România ONG-uri care desfăşoară o activitate deosebită şi este păcat să nu beneficiem de experienţa acestora”.

“În perioada următoare împreună cu Institutul Social Gheorghe Şincai vom lucra pentru consolidarea politicilor PSD”, a mai sustinut liderul PSD.

Unul din programele mele de suflet este modernizarea, reînvierea satului românesc, a mai afirmat Dragnea, care a arătat că va fi reluat programul de modernizare a satului pentru ca fiecare persoană de la sat să beneficieze de un pachet minim de utilităţi.

Alte declaraţii

Vom realiza un newsletter şi se vor transmite mesaje pentru toţi membri prin care să fie informaţi. Vom realiza conferinţe de presă atât la sediul central, cât şi în fiecare judeţ.

Miniştrii vor comunica mai bine şi mai des cu parlamentarii şi pentru ca primul- ministru să fie informat mai bine. Vom realiza o carte albă a guvernării prin care toţi cetăţenii sa fie informaţi.

PSD va sprijini fără echivoc relaţiile pe care România le are cu partenerii strategici.

Nu ştiu dacă toată lumea ştie, PSD împlineşte, în acest an, 25 de ani.
Premierul simte natural de multă vreme nevoia ca acţiunile guvernamentale să fie prezente şi de fiecare ministru un parte.

Traian Băsescu este un bătrân în viaţă nefericit din multe motive.

Constat că ordonanţa de creştere a salariilor demnitarilor nu o mai susţine nimeni, vedem că deja unii o donează. Dacă o tot dau de la unii la alţii o rezolvăm noi în Parlament. O să propunem respingerea ordonanţei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.