Cum vrea Poliția să „prevină” corupția

Academia de Poliție ”Al. I. Cuza” a introdus, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție, pentru anul universitar 2016-2017, semestrul II, o nouă disciplină în programa de învățământ a instituției, denumită ”Integritate și prevenirea corupției”. Aceasta se adresează studenților din anul I ai Facultăților de Poliție, Poliție de Frontieră și Jandarmi, a anunțat instituția într-un comunicat.

Conform fișei disciplinei, coordonată de decanul Facultății de Poliție din cadrul academiei, obiectivul general este însușirea de către studenți a cunoștințelor privind cadrul teoretic și practic al integrității și prevenirii faptelor de corupție.

„Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, tematica a fost structurată pe șase cursuri și 14 seminarii/curs, acestea urmând a fi susținute de specialiști din cadrul Academiei de Poliție, Direcției Generale Anticorupție și ai Agenției Naționale de Integritate.

În acest context, miercuri, 24 mai a.c., reprezentanții D.G.A. au prezentat tema “Avertizorul de integritate și atitudinea polițistului în fața faptelor de corupție” studenților din anul I din cadrul Academiei de Poliție ”Al. I. Cuza”.
Apreciem că această disciplină va contribui la dezvoltarea capacității studenților singurei instituții de învățământ superior a Ministerului Afacerilor Interne de a utiliza cunoștințele teoretice, deprinderile practice și atitudinile specifice în domeniul prevenirii corupției”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.