Cumetrie între polițiști și „căutători de comori”

Polițiști ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R, sub coordonarea procurorului de caz, fac miercuri 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Hunedoara, la persoane fizice suspecte de braconaj arheologic, precum şi la sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale deţinute de către acestea. Perchezițiile au loc într-un dosar instrumentat de Parchetul General în care acuzațiile sunt de dare şi luare de mită.

Parchetul General precizează într-un comunicat că din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2013 – 2017, mai multe persoane din judeţul Hunedoara au derulat activităţi de braconaj arheologic în zona munţilor Orăştie (zona Sarmizegetusa Regia), fiind sprijiniţi şi protejaţi constant de către lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Hunedoara, prin neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu sau prin transmiterea unor date/informaţii confidenţiale, de natura secretului profesional.

„Astfel, „căutătorii de comori naţionale” nu respectă legislaţia în domeniu, în sensul că utilizează detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic fără o autorizare prealabilă, iar pentru „protecţia” lor au atras lucrătorii de poliţie arondaţi zonei de cercetare, pe care i-au recompensat cu bunuri mobile şi/sau imobile”, arată procurori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.