Curtea Constituţională a preşedintelui României

Preşedintele jucător, Traian Băsescu, nu s-ar fi transformat în preşedinte dictator fără sprijinul UDMR şi cel al minorităţilor naţionale, altele decât cea maghiară. Un rol important în transformarea lui Traian Băsescu l-au jucat şi îl joacă în continuare trădătorii înregimentaţi în armata generalului trădător Gabriel Oprea, dar şi parte din echipa Curţii Constituţionale.

Toate, dar absolut toate dorinţele rostite sau ascunse ale preşedintelui dictator au fost îndeplinite de Curtea Constituţională, atunci când aceasta a fost chemată să se pronunţe. Şi toate, dar absolut toate deciziile au fost luate cu scorul de 5 la 4. Normal, fiindcă Puterea are cinci judecători, iar Opoziţia numai patru.

La începutul acestui an, Curtea Constituţională va trebui să se pronunţe în cazul privind comasarea alegerilor locale cu cele generale. Evident, dorinţa preşedintelui PDL al României, Traian Băsescu, de a avea alegeri amestecate va fi îndeplinită. Evident, cu acelaşi scor: 5-4.

Întrebat ce-şi doreşte de la 2012, preşedintele PDL al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat: „Aş vrea să avem cât mai puţine sesizări de neconstituţionalitate”. Este foarte posibil ca visul domnului Zegrean să devină realitate. Dar pentru asta, Opoziţia va trebui să priceapă, o dată pentru totdeauna, că degeaba se tot adresează Curţii Constituţionale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.