Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat incompatibil pe şeful Radioului Public

Sindicatul Jurnaliştilor MediaSind a transmis redacției următorul comunicat:

”Curtea de Apel Bucureşti l-a declarat incompatibil pe şeful Radioului Public, Ovidiu Miculescu, aceasta respingând acţiunea introdusă de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, împotriva Raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care acesta a fost declarat incompatibil.

În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, organizaţie afiliată la MediaSind, ANI a constatat că Ovidiu Miculescu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când s-a angajat pe sine pentru a încasa, pe lângă salariul de preşedinte-director general al SRR, şi sume provenind dintr-un proiect finanţat din fonduri europene.

Este vorba de ”ACCES-Formarea profesională continuă, calificare/recalificare – Garanția succesului pe piața muncii pentru
angajați”, cu nr. de identificare POSDRU/62/2.3./S/31209.

Având în vedere aspectul penal al faptei, Direcţia de Luptă Antifraudă DLAF a sesizat Direcția Națională Anticorupție DNA, cazul fiind în cercetarea procurorilor.

ANI l-a mai declarat o dată incompatibil pe șeful SRR, tot la sesizarea SUS Radio România. Şi de această dată, Curtea de Apel București a respins contestația acestuia, dosarul aflându-se la ICCJ. Incompatibilitatea se referea la faptul că şeful Radioului Public a deţinut, simultan, funcţia de membru al CA al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de manager al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii.

MediaSind împreună cu principalele organizaţii naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public.

Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit.

Sindicatul Jurnaliştilor MediaSind”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.