Curtea de Apel Ploieşti menţine interdicţia directorului Lukoil de a părăsi Prahova şi Ilfov

Curtea de Apel Ploiești menține interdicția impusă de procurori directorului SC Petrotel Lukoil Andrey Bogdanov de a părăsi județele Prahova și Ilfov, judecătorii admițând contestația procurorilor la decizia Tribunalului Prahova, care extinsese limitele controlului judiciar pentru cetățeanul rus, scrie Bursa. Decizia este definitivă.

Marţi, judecătorii de la Tribunalul Prahova, instanţă pe rolul căreia se află dosarul în care conducerea SC Petrotel Lukoil a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni la legea societăţilor comerciale, au admis cererea directorului general al Petrotel Lukoil de modificare a limitelor controlului judiciar. Astfel, magistraţii i-au permis cetăţeanului rus Andrey Bogdanov să se deplaseze pe teritoriul României, fără a depăşi graniţele ţării, în condiţiile în care măsura controlului judiciar luată faţă de acesta îi interzicea să depăşească limitele judeţelor Prahova şi Ilfov.
Şi în 17 august, Tribunalul Prahova a decis să permită lui Andrey Bogdanov să părăsească teritoriul României între 27 august şi 1 septembrie, pentru a se deplasa la Moscova, însă procurorii au contestat decizia, iar Curtea de Apel Ploieşti a menţinut controlul judiciar impus directorului Petrotel Lukoil, interzicând acestuia să părăsească ţara.

La începutul lunii august, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a opt inculpaţi, între care două persoane juridice şi şase persoane fizice în dosarul Lukoil.

Astfel, conform sursei citate, anchetatorii l-au trimis în judecată pe Andrey Iurevici Bogdanov, cetăţean rus, director general şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acesta fiind acuzat de folosire cu rea-credinţă a capitalului societăţii şi spălare de bani.

De asemenea, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată două companii din grupul rusesc, respectiv SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru spălare de bani, şi Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani.

Totodată, în acelaşi dosar procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor cinci persoane, cetăţeni români, ruşi şi moldoveni cu funcţii de conducere în cadrul Petrotel Lukoil Ploieşti. Printre inculpaţi se numără Andrei Raţă, cetăţean moldovean, membru în Consiliul de Administraţie al SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, acuzat de folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani, Dan Dănulescu, director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Dorel Duţu, contabil şef în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, suspectat de complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii şi complicitate la spălare de bani, Alexey Voinstev şi Olga Kuzina, ambii cetăţeni ruşi care deţin funcţii de director general adjunct în cadrul SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti, pentru complicitate la folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, Olga Kuzina fiind, de asemenea, suspectată de complicitate la spălare de bani.
Prejudiciul cauzat prin săvârşirea de către inculpaţi a infracţiunilor reţinute în sarcina lor este în cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.