Cutremur în Italia (Video)

Cel puţin două persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Corriere della Sera.

Institutul italian de seismologie a modificat magnitudinea cutremurului produs luni seară în sudul Italiei, anunţând în cursul nopţii că a fost de 4,0 grade.

Numeroase case s-au prăbuşit pe insulă, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano. Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit, iar un spital este avariat.

Update: Numărul persoanelor rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei a ajuns la 39.

Update: MAE: Nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului din insula italiană Ischia

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele cutremurului produs luni seară în Insula Ischia, informează Ministerul Afacerilor Externe, după ce ambasada României la Roma a făcut verificări, împreună cu autorităţile locale.

”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, precizează MAE.

Ambasada României la Roma monitorizează în continuare situaţia şi menţine legătura cu autorităţile italiene. Cetăţenii români au la dispoziţie mai multe linii telefonice unde pot apela în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară.

”Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35”, mai precizează MAE.

Iniţial, Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) anunţase o magnitudine de 3,6 grade.

Ulterior, Institutul a precizat că valoarea de 3,6 grade a fost magnitudinea locală, precizând că, în funcţie de durata mişcării telurice, intensitatea a fost de 4,0 grade.

Cutremurul a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora României) în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli, anunţă Institutul italian de seismologie, precizând că mişcarea telurică a fost la adâncimea de doar zece kilometri.

La rândul său, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 4,3 grade.

Sute de persoane şi-au părăsit locuinţele în urma cutremurului produs luni seară pe Insula Ischia, în sudul Italiei. Numeroase clădiri s-au prăbuşit, în principala în localitatea .

Pacienţii spitalului din localitatea Rizzoli di Lacco Ameno au fost evacuaţi, întrucât clădirea a suferit daune considerabile în urma cutremurului.

În multe zone de pe Insula Ischia alimentarea cu electricitate este întreruptă după prăbuşirea unor stâlpi de înaltă tensiune.

Numeroase case s-au prăbuşit pe Insula Ischia, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano.

Potrivit cotidianului La Repubblica, o persoană a murit, iar alte 25 au fost rănite. Şapte persoane sunt dispărute.

Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit. O femeie a decedat, iar echipele de intervenţie încearcă să scoată cel puţin şapte persoane de sub ruinele unei clădiri prăbuşite.

Vehiculele echipajelor de intervenţie reuşesc cu greu să intre pe străduţele înguste de pe Insula Ischia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.