Cutremurul care o vizează pe Serena Williams ia amploare

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a confirmat, marţi, atacul unui grup de spionaj cibernetic despre care spune că este din Rusia.

Presa italiană a scris că un grup de hackeri ruşi a spart baza de date a Agenţiei Mondiale Antidoping şi susţine că mai multor sportivi din SUA li s-a permis să concureze dopaţi la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Printre sportivii menţionaţi se numără jucătoarele de tenis Venus şi Serena Williams şi gimnasta Simone Biles.

Potrivit unui comunicat al WADA, citat de Mediafax, grupul de spionaj cibernetic a accesat date privind mai mulţi sportivi, inclusiv documente medicale confidenţiale precum scutiri terapeutice şi reţete, trimise de federaţiile internaţionale şi organizaţiile antidoping naţionale, în legătură cu Jocurile Olimpice 2016. Deşi situaţia este încă analizată, Agenţia Mondială Antidoping menţionează că hackerii au obţinut documente prin metode de phishing asupra unor conturi de e-mail şi au ameninţat că vor face publice şi alte informaţii confidenţiale. În prezent, WADA nu are nicio motiv să creadă că alte informaţii din baza de date au fost compromise.

„Agenţia Mondială Antidoping regretă profund această situaţie şi este conştientă de ameninţarea faţă de sportivii ale căror informaţii confidenţiale au fost divulgate prin intermediul acestui act criminal. Vom ţine legătura cu părţile implicate, Comitetul Internaţional Olimpice, federaţiile naţionale şi organizaţiile antidoping naţionale, pentru a vedea impactul asupra sportivilor.

Condamnăm aceste atacuri cibernetice derulate cu scopul de a ne submina autoritatea şi de a pune la îndoială sistemul antidoping global. Am fost informaţi de către autorităţi că aceste atacuri ale hackerilor au venit din Rusia. Aceste acte criminale compromit efortul comunităţii globale antidoping de a restabili încrederea în Rusia, ca urmare a faptelor prezentate în raportul independent McLaren”, a declarat Olivier Niggli, directorul general al WADA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.