Dacă vă place muzica braziliană…

Institutul Cultural Român vă invită miercuri, 13 iulie, la ora 19.00, la cea de-a X-a ediţie a Clubului de Jazz & Blues ICR. Întâlnirea va prilejui ilustrarea raportului de îngemănare între jazz şi ritmul brazilian bossa-nova.

În prima parte a serii, Florian Lungu va vorbi despre geneza bossa-nova la Rio de Janeiro acum mai bine de o jumătate de veac şi va face cunoscute, prin semnificative ilustrări video şi audio, nume de muzicieni reprezentativi precum Antonio Carlos Jobim, Sergio Mendes, Gal Costa, Djavan, Joao Donato, Roberto Menescal, Oscar Castro Neves, Lenny Andrade, Toquino, Ivan Lins, Joao Bosco, Eliane Elias, grupul Os Cariocas.

În partea a doua a serii, vocalista Gabriela Costa şi ghitaristul Alex Man, realizatorii albumului discografic Tempo de amor, vor interpreta piese celebre întruchipând miracolul muzicii braziliene. Cei doi interpreţi români încearcă să lanseze, prin argumentele artei lor, o amplă punte către îndepărtata ţară din America Latină, Brazilia.

Florian Lungu, unul dintre iniţiatorii proiectului, mărturiseşte: “Ascultându-i şi reascultându-i pe Gabriela Costa și pe Alex Man ajungi să nutreşti convingerea că ei au fost născuţi şi nu făcuţi pentru bossa-nova, pentru samba, pentru choro, specii muzicale cu care cei doi se identifică afectiv şi profesional în totalitate”.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.