Dacia, anunţ privind activitatea uzinelor de la Mioveni

Activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost reluată în mod normal, luni dimineață, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârșitul săptămânii trecute.

„Luni, 15 mai, la ora 7,00, activitatea platformei industriale Dacia Mioveni a fost reluată în mod normal, urmare a mobilizării și reactivității echipelor noastre. Toate sistemele informatice ale Grupului Renault România funcționează normal și sunt securizate”, se precizează într-un comunicat transmis de Direcția Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Conform aceleiași surse, întreruperea temporară a activității a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

„După ce, vineri, 12 mai, virusul informatic Ransomeware a afectat Groupe Renault, situația este acum sub control. Au fost întreprinse imediat o serie de măsuri proactive, cum ar fi suspendarea temporară a activității industriale pentru a stopa răspândirea virusului și a proteja Grupul. Acest atac cibernetic a avut loc în diferite țări, diferite sectoare de activitate și companii”, se menționează în comunicat.

Activitatea a fost întreruptă parțial, sâmbătă, la Uzinele Dacia de la Mioveni, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice.

„O parte a activității de producție a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de disfuncționalități ale sistemelor informatice și mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global”, au anunțat atunci reprezentanții producătorului auto.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.