Dăianu: În ASF ar trebui să rămână cei buni, expertiza trebuie să fie plătită

Prim-vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu, a reiterat marți că salariile celor din conducerea ASF au fost reduse cu 30% și urmează să fie returnate toate primele în întregime, potrivit Agerpres.

„Unii au returnat primele, alții urmează să le returneze în întregime. Salariile executivilor au fost reduse. Acest lucru este consfințit de o decizie a Comitetului executiv, oamenii vor avea salariii reduse cu 30%”, a spus Dăianu după ce a fost audiat la Comisia de buget din Senat.

Cât privește salariul său, Daniel Dăianu a spus că acesta (n.r. — 12.800 de euro) a fost redus deja cu 30%, admițând că este net superior în raport cu cât câștigă un profesor universitar.

„Sigur că acest salariu, în raport cu cât câștigă un profesor universitar, este net superior. Din acest punct de vedere, în raport cu colegii mei din mediul academic, pot să spun că este un salariu care te poate pune pe gânduri. Întrebarea este dacă am făcut bine că am acceptat o asemenea poziție”, a afirmat Daniel Dăianu.

Pe de altă parte, el a spus că în ASF ar trebui să rămână „cei buni”, cei care într-adevăr lucrează și onorează mandatul dintr-o autoritate de reglementare și supraveghere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.