Daily Express: Românii speră ca Iohannis să scoată ţara din umbra anilor lui Ceauşescu

Românii speră că noul lor preşedinte, Klaus Iohannis, va putea scoate ţara din umbra anilor lui Nicolae Ceauşescu, la 25 de ani după înlăturarea de la putere a unuia dintre cei mai cruzi dictatori din Europa, comentează publicaţia britanică The Daily Express, în ediţia electronică de miercuri.

Repercusiunile regimului lui Ceauşescu se simt şi astăzi în România, care are o datorie externă de aproximativ 90 de miliarde de euro şi se confruntă în continuare cu corupţia, luptele interne şi problemele economice. În plan social, efectele asupra poporului român au fost catastrofale, adaugă publicaţia britanică, menţionând miile de copii rămaşi în orfelinate.

Dar săptămâna aceasta, un nou preşedinte a depus jurământul. Klaus Iohannis, un fost profesor dintr-o minoritate etnică, a uimit ţara învingându-l pe premierul Victor Ponta la alegerile din noiembrie, în special datorită sprijinului românilor din străinătate. Românii speră acum că el va putea scoate ţara din umbra anilor lui Ceauşescu, conchide The Daily Express.

Integral, pe MEDIAFAX.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.