Daily Mail publică poze cu românca de 10 ani care a născut în Spania şi cu tatăl copilului

Elena şi Gheorghe au fost crescuţi ca şi cum ar fi fost fraţi de bunica lor, în Bucureşti, într-un bloc turn din sectorul 5, în timp ce mamele lor plecaseră în străinătate pentru a scăpa de sărăcie, relatează Daily Mail.

Cotidianul britanic The Daily Mail dezvăluie sâmbătă numele româncei care a şocat o lume întreagă dând naştere unui copil, la numai 10 ani, în Spania, şi publică în premieră mai multe fotografii, inclusiv una în care fata îl îmbrăţişază pe tatăl bebeluşului – vărul ei, în vârstă de 13 de ani.

Potrivit publicaţiei britanice, fata se numeşte Elena Chiriţescu, iar tatăl copilului ei este Gheorghe Mecic. Au crescut în Bucureşti, în sectorul 5. Fotografia în care apar cei doi veri a fost făcută când fata era deja însărcinată în trei luni, precizează Daily Mail.

„Este genul de îmbrăţişare inocentă la care te aştepţi de la doi iubiţi adolescenţi. Purtând cercei lungi şi o floare în păr, fata îşi petrece braţele în jurul gâtului iubitului ei. Dar aici se încheie orice asemănare cu celelalte cupluri obişnuite. Pentru că aceasta este Elena Chiriţescu, ţiganca de 10 ani care a devenit una dintre cele mai tinere mame din lume dând naştere, pe cale naturală, unei fetiţe de 2,9 kilograme, Nicoleta. (…) Alături de ea este vărul ei în vârstă de 13 ani, Gheorge Mecic, tatăl copilului. Poate că nu este surprinzător, dar cei doi s-au despărţit deja”, scrie Daily Mail.

Publicaţia britanică dezvăluie în exclusivitate detalii ale relaţiei lor şi scrie că fata, născută în aprilie 2000, a rămas însărcinată când avea 9 ani, iar mamele celor doi copii le-au permis acestora să trăiască împreună ca „soţ şi soţie”.

Vecinii spun că tatăl fetei, Valeriu, a murit când ea avea cinci ani. Familia avea o mulţime de datorii, aşa că mama, Olimpia, a trebuit să vândă tot, apoi a plecat în Spania la căpşuni, în urmă cu doi ani, iar Elena a rămas cu bunica. Mama venea periodic acasă, dar apoi se întorcea în Spania la muncă. Anul trecut, sora Olimpiei a plecat şi ea la muncă în Spania şi l-a lăsat pe Gheorghe cu bunica.

Cotidianul britanic publică o fotografie cu Elena şi cu cele două surori devenite „curscre”, Olimpia şi Florina.

Abandonaţi, copiii şi-au găsit alinare reciproc. Nu este clar când relaţia lor a devenit una sexuală, scrie Daily Mail. Rudele spun că bunica lor, Petra Tiberie, nu a ştiut nimic despre relaţia lor, deşi copilul a fost conceput în casa ei. Când sarcina Elenei a devenit evidentă, Olimpia a vrut ca perechea să trăiască împreună „ca soţ şi soţie”, au povestit rudele. Tinerii păreau că se iubesc şi aveau de gând să aducă pe lume copilul. Copiii ţigani cresc repede. Nu merg la şcoală, aşa că par mai maturi decât vârsta pe care o au de fapt, au explicat interlocutorii Daily Mail.

Când s-a apropiat data naşterii, mama a luat-o pe Elena în Spania, iar fetiţa Nicoleta Narcisa Chiriţescu s-a născut în spitalul din Jerez de la Frontera la 26 octombrie. Gheorge a rămas în România.
Mama şi copilul sunt acum cu rudele într-un apartament modest din oraşul ­Lebrija. Olimpia spune că se bucură cu toţii foarte mult şi încearcă să domolească scandalul mediatic, notează Daily Mail.

„Aceste lucruri sunt normale în ţara noastră. Fetele se căsătoresc la zece ani, aşa că nu înţelegem de ce oamenii sunt aşa de surprinşi. Elena se simte foarte bine, la fel şi fetiţa ei, care este foarte drăguţă”, spune tânăra bunică. Ea a mai precizat că Elena şi Nicoleta vor sta în Spania, pentru că relaţia fetei cu tatăl copilului s-a terminat. „Elena este foarte fericită cu copilul ei. Avem o casă, avem tot ce ne trebuie”, a mai spus Olimpia, negând totodată informaţiile că familia ar trăi din cerşit.

În ciuda hotărârii de a rămâne în Spania, familia care îi găzduieşte – şi care a refuzat să i se dea numele – a sugerat totuşi că fetele se vor întoarce acasă. Familia-gazdă spune că nu ştia că fetiţa este însărcinată când a invitat-o pe Olimpia să stea la ei. Mai spune că sunt prieteni de familie şi că o invitase pe Olimpia să vină la o nuntă. Acum aşteaptă ca bebeluşul să mai crească pentru a putea călători înapoi în ţară.

Autorităţile spaniole analizează dacă este cazul ca Nicoleta să fie luată sub protecţia serviciilor sociale, iar vineri inspectorii sociali au vizitat domiciliul familiei, precizează cotidianul britanic.

Daily Mail aminteşte că peruana Lina Medina deţine recordul ca cea mai tânără mamă din lume. Ea a născut prin cezariană în 1939, la numai 5 ani, un copil de aproape 2,7 kilograme.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.