Damian Drăghici, apel după agresarea adolescentului în Franța

Europarlamentarul Damian Drăghici condamnă agresiunea produsă în Franța asupra adolescentului român de etnie romă și face apel la forțele politice moderate de stânga sau de dreapta din statele UE să facă front comun împotriva cancerului extremist” reprezentat Marine Le Pen și Nigel Farage.

Agresiunea împotriva unui copil de etnie romă pentru o vină reală sau închipuită este rezultatul incitărilor provocate de extremiștii francezi care au devenit astăzi atât de vocali și periculoși pentru întreaga Europă. Vinovatul moral pentru desfigurarea acestui copil este Marine Le Pen și discursul său încărcat de ură. Lipsa de umanitate a acestor oameni trebuie condamnată dur prin solidarizarea celor buni”, consideră Damian Drăghici, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta salută totodată mesajele președintelui și premierului francez, spunând că așteaptă o anchetă riguroasă a acestei infracțiuni violente”.

De asemenea, fac apel la toate forțele politice moderate, de stânga sau de dreapta din Europa, să facă front comun împotriva cancerului extremist reprezentat de Marine Le Pen și Nigel Farage. Mă voi implica activ și personal în construirea unui asemenea front care să-i izoleze total pe toți extremiștii care fac apologia urii”, mai spune Damian Drăghici.

Un adolescent rom se află în comă într-un spital din Paris după ce a fost bătut de mai multe persoane care îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuință, a relatat marți AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.