Dan Şova îi cere Monicăi Macovei lista corupţilor din PDL pe care a promis-o

Senatorul PSD, Dan Şova, îi solicită europarlamentarului Monicăi Macovei să respecte angajamentul făcut acum zece zile, la un post de televiziune, conform căruia va prezenta o listă cu cei susţinuţi de PDL în funcţii, care trebuie să le părăsească sau chiar să părăsească partidul, din cauza suspiciunilor de corupţie.

„În cele zece zile care au trecut de la acest anunț, nu a existat o singură informație venită din interiorul PDL sau un singur gest politic, care să arate că o astfel de acțiune chiar va avea loc. Dimpotrivă, secretarul de stat, Marin Anton, cercetat de ANI din cauza averii uriașe, a devenit șeful comisiei de Infrastructură a PDL. Ioan Botiș, fost ministru al Muncii, acuzat de fraude cu fonduri europene, a devenit șeful comisiei de Muncă a PDL. Iar exemplele în acest sens ar putea continua”, spune senatorul social-democrat.

În acest context, Dan Şova solicită solicită Monicăi Macovei să prezinte „lista persoanelor audiate de comisia din PDL care s-a ocupat de această problemă; lista criteriilor de integritate în baza cărora aceste persoane au fost evaluate; lista finală a celor considerați de comisie ca fiind incompatibili cu funcțiile publice pe care le dețin și/sau cu statutul de membru al PDL.”.

În încheiere, senatorul social-democrat o îndeamnă pe Macovei să răspundă solicitărilor sau „să înceteze, pentru totodeauna, discursul acuzator, dar lipsit de substanță care o caracterizează.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.