Dan Voiculescu: DNA nu este Dumnezeu pe pământ

SURSA: REALITATEA.NET

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunţat, marţi, că a adresat o sesizare procurorului general pentru a face o anchetă la DNA, pentru a se vedea cine a dispus aducerea la DNA a judecătorului Mustaţă, dacă este vorba despre un şantaj sau dacă există un grup infracţional organizat.

Liderul PC a spus că se va adresa şi Parlamentului în acelaş caz, dacă se va considera că ancheta solicitată Parchetului nu este necesară.

De asemenea, Voiculescu a mai spus că nu îl cunoaşte pe judecătorul Mustaţă, şi nici nu are prieteni care îl cunosc pe acesta.

Voiculescu a adăugat că din punctul lui de vedere este necesară o anchetă la DNA pentru că nimeni nu este mai presus de lege.

„Vin în faţa voastră în calitate de adversar politic consecvent al lui Băsescu Traian. Din 2007, când am sesizat atitudinea păguboasă pentru români a lui Traian Băsescu, vă amintiţi că s-a format o comisie parlamentară care l-a suspendat în 2007. Ăla a fost momentul care a declanşat o luptă politică pe viaţă şi pe moarte între el şi mine. El a avut mulţi oameni care nu i-au cântat în strună, pe mulţi i-a pedepsit, cu mine mai are de luptat”, a spus Voiculescu.

„Legat de faptul că azi am semnat şi am trimis prin profesorul Mateuţ o sesizare la Parchetul General prin care l-am rugat pe procurorul general să facă o anchetă la DNA. Nu e Dumnezeu pe pământ, e o instituşie a statului care trebuie să dea socoteală, dacă face ilegalităţi. O anchetă pe 3 direcţii:
1. Cine a hotărât această formă de aducere în forţă a judecătorului la DNA? Cine a luat decizia?
2. Dacă cumva e vorba de un şantaj la adresa judecătorului legat de dosarul „Telapatia”. Dacă e, este foarte grav.
3. Dacă cei care au organizat acţiunea de dimineaţă au constituit un grup infracţional organizat.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.