Dan Voiculescu rămâne sub control judiciar

Nu este sigur că Dan Voiculescu are dreptul la o nouă contestație privind controlul judiciar, astfel că, joi, Curtea de Apel București a suspendat judecarea procesului.

În așteptarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție procesul de suspendă.

Pus sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de șantaj, fondatorul PC a cerut ridicarea restricțiilor declarând, marți, la ieșirea de la Curtea de Apel București, că este deranjat că trebuie să se prezinte atât de des la poliție, dar și că este sunat de 3-4 ori pe zi.

”Singurul lucru care mă deranjează este faptul că trebuie să vin în fiecare luni și vineri la secție. Mă sună domnul comisar de 3-4 ori pe zi, că unde sunt și ce fac”, s-a plâns Voiculescu.

DNA a dispus la începutul lunii iulie punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Dan Voiculescu, acuzat de șantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

Voiculescu a atacat decizia la Tribunalul București, dar a fost respinsă pe 10 iulie. Ulterior, omul de afaceri a făcut contestație la Curtea de Apel București.

„Dan Voiculescu a amenințat direct sau prin intermediari oameni de afaceri și administratori a trei companii că, în situația în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanșa o agresivă campanie de discreditare. Sub această amenințare, unul dintre oamenii de afaceri, denunțător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparținând acestuia”, potrivit DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.